Yerine kayyum atanan Ahmet Türk: Akıl, mantık yetmiyor…

Yayın tarihi: 19 Ağustos 2019 Pazartesi 11:42 am - Güncelleme: 19 Ağustos 2019 Pazartesi 12:44 pm

İçişleri Bakanlığı’nın kararıyla yerine ikinci kez kayyum atanan Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, “Siyasetin nasıl yürütüldüğü açık bir şekilde ortada. Yaşananlar kanunsuzluk ve hukuksuzluktan başka bir şey değildir” dedi.

AKP sandıkta kazanamadığına masada el koyuyor! HDP’li üç belediyeye kayyım atandı

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre 31 Mart yerel seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) yüzde 56’lık bir oy oranıyla belediye başkan seçilen Türk, yeniden kayyum atanmasına tepki gösterdi. Türk, yaşananları akıl ve mantık ile izah edemeyeceklerini söyledi.

Görevden alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Mızraklı’dan ilk açıklama!

“Akıl, mantık yetmiyor”

“Bunu izah etmek için mantık, akıl yetmiyor” diyen Türk, “Hukukun olmadığı, haksızlığın tavan yaptığı bir dönemi yaşıyoruz. Halkın iradesini tanımıyorlar ve buna da demokrasi diyorlar. Her şey açık bir şekilde ortada duruyor” dedi.

Kayyım olarak Yaman’ın yeniden atandığını da hatırlatan Türk, ülkedeki siyasetin anti demokratik olduğunun kanıtı olduğunu belirtti. “Siyasetin nasıl yürütüldüğü açık bir şekilde ortada” diye konuşan Türk, “Yaşananlar kanunsuzluk ve hukuksuzluktan başka bir şey değildir” ifadelerini kullandı.

Kayyım’ın ilk işi Atatürk’ün yerine Erdoğan’ın portresini asmak oldu

İçişleri Bakanlığı kararıyla Mardin Valisi Mustafa Yaman ikinci kez Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne kayyım olarak atandı.