Yerel seçimlerde aday gösterilmeyen eski başkanlar AKP’yi karıştırdı

Yayın tarihi: 2 Mart 2020 Pazartesi 8:38 am - Güncelleme: 2 Mart 2020 Pazartesi 8:40 am

Yerel seçimlerden AKP’den aday gösterilmeyen ancak bağımsız adaylığıyla seçimi kazanan ve partiye transfer olan isimler AKP’yi karıştırdı. Bazı yöneticiler, “Bu arkadaşlarımızın aday yapılmasını engelleyenler, şimdi birlikte rozet takma fotoğrafı veriyor” eleştirisi getirdi.

AKP bazı ilçe başkanlarına rozet taktı. Katılanların büyük bölümü 31 Mart’ta AKP aday yapmayınca başka partiye geçen isimlerdi.

AKP’de hesap çatlağı! ‘Partiyi yanıltanlar hesap verdi mi?’

Sözcü’den Velip Toprak’ın haberine göre, son haftalarda AKP’ye katılan bazı belediye başkanları parti içinde farklı bir tartışma yarattı. Transfer diye rozet takılan başkanların bir bölümünün 2019’da AKP’nin aday göstermediği belediye başkanları olduğu anlaşıldı.

Bağımsız seçime giren bu isimler, AKP’nin adaylarını geride bırakarak başkan seçildi.

AKP’li bazı yöneticiler, “Bu arkadaşlarımızın aday yapılmasını engelleyenler, şimdi birlikte rozet takma fotoğrafı veriyor” eleştirisi yaptı.

AKP’ye katılan bağımsız belediye başkanıyla ilgili dikkat çeken detay

BAĞIMSIZ ADAYLAR

AKP, son haftalarda 5’erli gruplar halinde belediye başkanlarını transfer etmeye başladı. Katılan başkanların büyük bir bölümünün bağımsız olması dikkat çekti. Bu transferler, parti içinde farklı değerlendirmelere neden oldu.

HESABI VERİLMELİ

AKP’li yöneticilerden bazıları, transferlerle ilgili şu yorumu yaptı:

“2019 yılında bizde olan bazı belediyeleri kaybettik. Çünkü başarılı olan başkanları bazı illerde milletvekilleri, il yönetimi istemedi. Onlar da gitti, bağımsız aday oldu, seçimi kazandılar. Şimdi aynı isimlere rozet takıyoruz. Bu başkanların adaylığını kim engellemişse hesabını vermeli. Hem karşı çıkıyorlar hem de döndüğünde el kaldırıp birlikte fotoğraf çektiriyorlar.”