Yerel seçimde ‘ittifak’ sorusuna İmamoğlu’ndan yanıt!

Yayın tarihi: 7 Kasım 2023 Salı 2:05 pm - Güncelleme: 7 Kasım 2023 Salı 2:11 pm

CHP‘nin 38. Olağan Kurultayı’nda, ‘değişimciler’in adayı Özgür Özel’in partinin yeni genel başkanı seçilmesinin yankıları devam ederken, gözler yerel seçimlere çevrildi. Siyasi partiler, yerel seçimler için çalışmalarına başlarken, muhalefet partileri arasında bir ittifak olup olmayacağı da merak konusu. Gazetecilerin ‘yerel seçimde ittifak’ sorusunu yanıtlayan İmamoğlu, “Yeni müzakerelerin ve yeni buluşmaların söz konusu olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Yerel seçimler 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak ve beş ay kaldı. Yerel seçimde muhalefet partileri arasında bir ittifak olup olmayacağı tartışılırken, İmamoğlu, “Yeni müzakerelerin ve yeni buluşmaların söz konusu olduğunu düşünüyorum” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu İBB’nin ‘Filenin Sultanları’ Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu açılışında gençlerle buluştu. Yurttan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, “Yerel seçimde ‘ittifak’ olacak mı?” sorusuna şu şekilde yanıt verdi:

“Değişim olunca diye bir eşleştirme yapmadım ama, ben her zaman ittifakın olabileceği ihtimalini savundum. Biz zaten toplumsal ittifakı savunurken, bunun içerisinde siyasi görüşleri ya da siyasi paydaşları asla yok saymayarak bunu söyledim. Bunun mümkün olacağını, müzakerenin ve istişarenin toplumsal bir edebimiz olduğunu biliyorum ve inanıyorum. Toplumsal bütünlük, kabiliyetli bir yönetim anlayışı ve kazanan bir muhalefet olma adına buna her muhalif görüşün ve partinin ilgi duyacağını düşünüyorum. Bu kapsamda Genel Başkanımızın da aynı düşüncede olduğunu biliyorum. Kendisi de irtibata ve diyaloğa açık birisi başından beri. Ben bu yönüyle yeni müzakerelerin ve yeni buluşmaların söz konusu olduğunu düşünüyorum.”

Ekrem İmamoğlu’ndan Ali Babacan’a taziye ziyareti