Yenişehir Belediyesi’nden, Mersin Cemevine destek

Yayın tarihi: 9 Şubat 2021 Salı 3:22 pm - Güncelleme: 9 Şubat 2021 Salı 3:22 pm

Mersin Yenişehir Belediyesi, ortak proje kapsamında bakım ve onarım çalışmalarının yapılması amacıyla Mersin Cemevine 500 bin TL destek verecek. Mersin Cemevine yapılacak desteği içeren madde Yenişehir Belediye Meclisinin Şubat ayı ikinci olağan toplantısında oy birliğiyle kabul edildi.

Yenişehir’deki tüm ibadethanelere daima destek olan ve vatandaşların ibadetlerini sağlıklı ve konforlu koşullarda yerine getirebilmeleri amacıyla çalışmalarını sürdüren Mersin Yenişehir Belediyesi, Mersin Cemevinin bakım ve onarımımın yapılması kapsamında maddi destek sağlayacak.

“İNSANLARIN ÖZELLİKLERİNE SAYGI GÖSTERİLMESİ, ÖNEMSENMESİ VE SORGULANMAMASI ÇOK ÖNEMLİ”

Laiklik ilkesinin kabulünün 84. yıl dönümünde destek kararının alındığı Yenişehir Belediye Meclisinde konuşan Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Bugün laiklik ilkesinin Anayasamıza girmesinin 84. yıl dönümü. ‘Laiklik yalnız din ve devlet işlerinin bir birinden ayrılması değildir’ diyor Mustafa Kemal Atatürk. Laiklik bütün yurttaşların vicdan, ibadet ve din hürriyeti demektir. Ve laiklik ilkesi; insanların özellerine saygı gösterilmesi, önemsenmesi ve sorgulanmaması açısından çok önemli. Bu ülke, farklı medeniyetlerin yıllardır beraber yaşadığı Anadolu, Asya ve Avrupa’yı bir birine bağlayan doğu ile batının köprüsü konumunda. Dolaysıyla farklı ırklardan, farklı mezheplerden farklı inanışlardan insanların yaşadığı bir coğrafya. Ve Mersin’de o coğrafyanın çok özel bir örneği. Dolayısıyla buradan çıkan kararların TBMM’ye de mesaj olması açısından çok önemli. Mersin’den aldığı geri dönüş ile böyle bir ihtiyacı görüp, bu konuda gereğini yapma noktasında Türkiye Büyük Millet Meclisinin de tabandan gelen sesi algılaması açısında çok önemli bir karar olduğunu düşünüyorum. Ve bu topraklarda kardeşçe yaşamanın en önemli dayanaklarından birinin laiklik ilkesi olduğunun da altını çizmek istiyorum.” diye konuştu.