Yenişehir Belediyesi tüm imkânlarıyla yangın bölgesinde

Yayın tarihi: 3 Ağustos 2021 Salı 10:11 am - Güncelleme: 3 Ağustos 2021 Salı 10:11 am

Mersin Yenişehir Belediyesi, Türkiye’nin birçok yerinde olduğu gibi Aydıncık ilçesinde de çıkan ve 4 günün ardından kontrol altına alınabilen orman yangınına tüm imkânlarıyla müdahale etti. Yenişehir Belediyesi Sosyal Hizmet Ekipleri ise hasar tespit çalışması yaparak, vatandaşların acil ihtiyaçları karşıladı. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de yangın bölgesini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Mersin Yenişehir Belediyesi, Aydıncık ilçesindeki yangın söndürme ve soğutma çalışmalarına destek verdi. Aydıncık’taki yangının büyümesinin ardından anında harekete geçen Yenişehir Belediyesi, yukarıdan tazyikli su püskürtebilen ve 15’er metrelik çift taraflı sulama hortumu olan 1 arasöz, 20 ton su kapasiteli 1 tanker, 1 kepçe, 1 damperli kamyon ve 1 tır ile yangın söndürme çalışmalarına katıldı. Ayrıca 15 personelden oluşan Yenişehir Belediyesi Sosyal Hizmet Ekibi de yangın söndürme ve soğutma çalışmalarına katılan birimlere soğuk su, ayran ve yiyecek ulaştırırken, yangından etkilenen evleri de tek tek gezerek hasar tespiti yapıyor. Ekipler ayrıca vatandaşların acil ihtiyaçlarını da kısa sürede karşılıyor.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Aydıncık ilçesini ziyaret ederek, yangın bölgesinde incelemelerde bulundu. Başkan Özyiğit, Aydıncık Kaymakamı Volkan Özer ve Aydıncık Belediye Başkanı Ferat Aktan ile görüşerek devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Mersin Büyükşehir Belediyesinin sıcak yemek ikramında bulunduğu alanda CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay ile birlikte vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Abdullah Özyiğit, talep ve önerileri tek tek dinledi. Aydıncık’ın Yenikaş Mahallesinde evleri yanan vatandaşları ziyaret eden Başkan Özyiğit, yangında bisikletini kaybeden 12 yaşındaki Ahmet’e yeni bisikletini teslim etti.

Yangın felaketi nedeniyle yaşanan zor süreci hep birlikte dayanışmayla atlatacaklarını vurgulayan Başkan Özyiğit, Yenişehir Belediyesi olarak yangın bölgesinde seferber olduklarını söyledi. Başkan Özyiğit, Yenişehir Belediyesi ekiplerinin bölgede çalışmalarına devam edeceğini belirtti.