Yandaş muhabir Taha Hüseyin Karagöz TELE 1 haberini okumadan algı yaptı

Yayın tarihi: 5 Ağustos 2022 Cuma 10:05 am - Güncelleme: 5 Ağustos 2022 Cuma 10:14 am

Yandaş muhabir Taha Hüseyin Karagöz, TELE 1’in Yediiklim haberini ekran görüntüsü alarak algı çalışması yaptı. Karagöz, haberimizde yer alan ifadeleri paylaşmadı.

KPSS skandalının odağındaki Yediiklim Yayınları’nın tanıtım afişlerinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu‘nun fotoğraflarını kullanıldığı dün sosyal medyada iddia edildi.

İddiayı TELE 1 araştırdı. Söz konusu fotoğrafın hikayesine ulaştı. KPSS skandalının odağındaki Yediiklim Yayınevi 2017 yılında bastığı bir afişinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kullanıldığı iddia edilen fotoğraf 2017 yılında ‘105’İnci Dönem Kaymakam Adaylarının Uyum Kursu Başlangıç Töreni’nde çekildiği ortaya çıktı. Yapılan törende Süleyman Soylu dönemin kaymakam adaylarına konuşma yaptı. Tören sonrası tüm adaylarla fotoğraf çekildi. O dönem Ahmet Korkmaz’ın kaymakamlığı Yediiklim ile kazandığını iddia eden yayınevi Soylu’nun fotoğrafını izin alarak kullanıp kullanmadığı bilinmiyor. Yenişafak muhabiri dün paylaştığımız bu haberin sadece ekran kaydını alarak sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Karagöz paylaşımında, “Aslında olan;@tele1comtr ‘in “KPSS skandalının odağındaki Yediiklim Yayınları’nın afişinden Süleyman Soylu çıktı” haberinde kanıt olarak kullandığı fotoğraf 2017 105. dönem Kaymakam Adayları ile çekildi” ifadelerini kullandı.

ATAKLI DA TEPKİ GÖSTERDİ

Gazeteci Can Ataklı da Karagöz’ün paylaşımına tepki gösterdi. Ataklı da, “Fotoğrafın kaymakamlar çekildiğini herkes biliyor. Sorun o fotoğrafın reklam afişinde kullanılması. Bakan demek bu kişilere çok yakın ki reklamda gösterilmesine izin vermiş. Haberde yanlış ve özür dilenecek bir durum yok.” paylaşımını yaptı.

ALGIYI SÜRDÜRDÜ

Fakat buna rağmen Karagöz algıya devam etti. TELE 1 haberinin kaymakam adayları ile ilgili olduğunu es geçen Karagöz, “Can Bey farklı görüşlerde olabiliriz ama hakikat tektir Kaymakamlık sınavını kazanan bir kişi için hazırlanan afişte kullanılan fotoğraf üzerinden Sayın Bakan Süleyman Soylu ile nasıl bir yakınlık kurulabilir? Yapmayın etmeyin” sözleriyle algıya devam etti.

Dün yaptığımız haberimizin linki:

Soylu’nun Yediiklim fotoğrafı gündem oldu