Yenilik Partisi’nin Saray’ın önünde yapacağı basın açıklamasına valilik engeli

Yayın tarihi: 30 Ağustos 2024 Cuma 9:40 am - Güncelleme: 30 Ağustos 2024 Cuma 9:41 am

Haber: TELE1 Haber Merkezi

Yenilik Partisi’nin ‘acil seçim çağrısı’ yapmak üzere Saray’ın önünde gerçekleştireceği basın açıklamasına valilikten izin çıkmadı. Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, “İşler sizin keyfinize göre olmayacak. Anayasanın verdiği hakkı siz keyfinize göre eğip bükemezsiniz. Bu acil seçim çağrısını Pazartesi daha büyük bir katılımla yapacağız” dedi.

Yenilik Partisi’nin 2 Eylül Pazartesi günü Saray’ın önünde yapacağı basın açıklamasına Ankara Valiliği’nden izin çıkmadı. Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, ‘acil seçim çağrısının’ yapılacağı basın açıklamasına valilik tarafından izin verilmemesine X hesabından yaptığı paylaşım ile tepki gösterdi.

“ACİL SEÇİM ÇAĞRISINI PAZARTESİ DAHA BÜYÜK BİR KATILIMLA YAPACAĞIZ”

Yılmaz, sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Ankara Valiliği, Saray’a yaklaştırmak istemiyor! Üstelik izne tabi değilken! Bildirim yeterli! ‘7-10 km uzakta yapın’ diyorlar. Yeniden bildirim yazısı gönderdik! Korkma! Binlerce koruman var! Her şey elinde ama yürek yok! Halktan korkup duvarların arkasına saklanmış! İşler sizin keyfinize göre olmayacak! Anayasanın verdiği hakkı siz keyfinize göre eğip bükemezsiniz! Bu acil seçim çağrısını Pazartesi daha büyük bir katılımla yapacağız” ifadelerini kullandı.

Ankara Valiliği Hukuk İşleri Şube Müdürlüğü tarafından Yenilik Partisi’ne iletilen kararda, şu ifadeler yer aldı:

“Yenilik Partisi organizesinde, 2 Eylül 2024 Pazartesi günü saat 15.00’te Cumhurbaşkanlığı Külliyesi yanında ve Söğütözü Caddesi üzerinde bulunan “Tarımcı Atatürk Anıtı” önünde “Acil Seçim” konulu etkinlik düzenleneceği bildirilmiştir.

Etkinlik düzenlenmek istenilen alanın 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında Valiliğimizce önceden belirlenen alanlardan olmadığı anlaşıldığından söz konusu etkinliğin düzenlenmesi uygun görülmemiştir.

Ancak, Valiliğimizce belirlenerek kamuoyuna duyurulan etkinlik alanlarından biri için yeniden bildirimde bulunulması halinde gerekli değerlendirme yapılacaktır”

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz’dan ‘Türkiye-Irak vize serbestisi’ yorumu: Akıl alır gibi değil

Yenilik Partisi’nin ‘acil seçim çağrısı’ yapmak üzere Saray’ın önünde yapacağı basın açıklamasına valilikten izin çıkmadı. Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, “İşler sizin keyfinize göre olmayacak. Anayasanın verdiği hakkı siz keyfinize göre eğip bükemezsiniz. Bu acil seçim çağrısını Pazartesi daha büyük bir katılımla yapacağız” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ