Yenilgiyi kabullenemeyen Trump, davaların sonuçlanmasını bekliyor

Yayın tarihi: 20 Kasım 2020 Cuma 10:31 pm - Güncelleme: 20 Kasım 2020 Cuma 10:31 pm

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Kayleigh McEnany, düzenlediği basın toplantısında seçim sonuçlarına ilişkin konuştu. McEnany, mevcut Başkan Donald Trump’ın hukuki süreçlerin bitmesini beklediğini belirtti.

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) 3 Kasım’da düzenlenen ve resmi olmayan sonuçlara göre Demokrat aday Joe Biden’ın başkanlık yarattığı gerginlikler devam ederken Beyaz Saray’dan açıklama geldi. Beyaz Saray Sözcüsü Kayleigh McEnany, başkanlık seçimlerinin ardından ilk kez basın toplantısı düzenledi.

“PANDEMİNİN BİTİŞİ TRUMP’IN LİDERLİĞİNDE BAŞLADI”

Koronavirüs salgını konusunda Donald Trump yönetiminin attığı adımların başarılı olduğunu savunan McEnany, “Pandeminin bitişinin başlangıcı, Trump’ın liderliği ile başladı.” dedi. McEnany, Pfizer, Moderna gibi firmaların son dönemde koronavirüse karşı aşı geliştirmede başarı elde ettiğini, aşının da rekor sürede geliştirildiğini aktardı.

McEnany, Kovid-19 aşısının dağıtılması konusunda Biden’ın ekibiyle iş birliği yapıp yapılmayacağının sorulması üzerine, şöyle konuştu:

“Dün, Biden’ın aşıyı dağıtamayacağımızdan endişeli olduğunu söylediğini duydum. Bundan endişe etmemeli. Belki kendisi görmemiş olabilir ama bizim kamuya açıkladığımız bir aşı dağıtım planı var. Eski Başkan Yardımcısı okumak isterse bu rehber kamuya açık kaynaklarda mevcut.” 

“SEÇİMLERLE İLGİLİ TESPİT EDİLMESİ GEREKEN SUÇLAMALAR VAR”

Seçimlere ilişkin usulsüzlük iddialarıyla ilgili birçok yerde hukuk mücadelesi verdiklerine işaret eden McEnany, “Başkan Trump, sadece yasal yollarla kullanılan oyların sayılmasını istediğini net bir şekilde söyledi.” dedi. Trump’ın seçim sonuçlarında yenilgiyi kabul etmeyi düşünüp düşünmediğine yönelik bir soruya ise McEnany, “Seçimlerle ilgili incelenmesi gereken gerçek suçlamalar var. Amerika tarihinde hiçbir zaman bu kadar büyük çaplı bir oy yolsuzluğu denenmemişti. Biz tespit ettiklerimizin incelenmesini istiyoruz.” yanıtını verdi.

McEnany, Trump’ın yenilgiyi kabul etmeyeceğinin sorulması üzerine, “Trump, şu anda süren dava süreçleri ile yakından ilgileniyor ve bu sürecin bitmesini bekliyor.” değerlendirmesinde bulundu.

McEnany, basın toplantısı süresince Biden’dan ‘Seçilmiş Başkan’ olarak bahsetmek yerine ‘ABD’nin eski Başkan Yardımcısı’ olarak bahsetti.