Yeniden sayımda sonuç değişmedi: CHP 74 yıl sonra Kütahya’da kazandı!

Yayın tarihi: 7 Nisan 2024 Pazar 7:40 pm - Güncelleme: 7 Nisan 2024 Pazar 8:02 pm

Haber: CEREN URAL

CHP Yerel Seçimlerde, Kütahya’da 74 yıl sonra sandıktan birinci parti çıktı. Yapılan itirazların ardından oylar yeniden sayıldı ancak sonuç değişmedi mazbata CHP’li Eyüp Kahveci’ye verildi. Kahveci TELE1’e yaptığı açıklamada, “8 gündür ilçe seçim kurulunda yattık. Halkın iradesine sahip çıktık” dedi.

CHP’nin kazandığı Kütahya’da MHP’nin itirazı üzerine geçersiz oylar yeniden sayıldı. Yaklaşık 13 saat süren sayım sonucunda, CHP adayı Eyüp Kahveci’nin oyu 40 bin 739’a, MHP adayı Alim Işık’ın oyu 40 bin 168’e, AK Parti’nin adayı Kamil Saraçoğlu’nun ise oyu 38 bin 146’ya yükseldi. Yeniden sayımın sonunda da CHP’nin adayı Eyüp Kahveci tekrar seçimin kazananı oldu.

TELE1’e bağlanan Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci halk iradesine sahip çıktıklarını söyleyerek, “74 yıl sonra CHP’nin adayı olarak kazandık. Kuruluşun ve kurtuluşun şehri olan Kütahya’mızda 2. bir kurtuluş başlamış oldu. 8 gündür ilçe seçim kurulunda yattık. Halkın iradesine sahip çıktık” dedi

“BÜYÜK MÜCADELE YÜRÜTTÜK”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zelika Aksaz Şahbaz’da TELE1’e yaptığı açıklamada, ” Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kütahya’da da büyük bir mücadele yürüttük. Bu mücadelenin sonunda Kütahya belediyesini kazandık. Hukuksuz iptaller sonucunda geçersiz oyların tümü tekrar sayıldı ve biz tekrar belediye başkanlığımızı tescilledik. Kütahyalı hemşehrilerimizin teveccühüyle Kütahya belediyesini kazandık. Bu büyük başarının arkasından Mazbatamızı aldık. Sosyal belediyeciliği diğer büyükşehirlerimiz ve illerimizde olduğu gibi Kütahya’da da hayata geçireceğiz. Ranta değil, betona değil halka yatırım yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: TELE1