Yeniden Refah ve AKP’nin ittifak deklarasyonu paylaşıldı! ‘6284’e ayıklama’

Yayın tarihi: 25 Mart 2023 Cumartesi 12:04 am - Güncelleme: 25 Mart 2023 Cumartesi 12:49 am

İsmail Saymaz, Yeniden Refah Partisi ile AKP’nin ‘ittifak deklarasyonu‘nu paylaştı. Saymaz “6284’te ‘ailenin bütünlüğünü bozucu maddelerin’ ayıklanması talebi kabul edilmiş görünüyor” yorumunu yaptı.

AKP’den Genel Başkanlığı düzeyinde Yeniden Refah Partisi Genel Merkezi’ne yapılan bugünkü ziyaretin sonucunda Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı’na resmen katıldı.

Gazeteci İsmail Saymaz, Twitter hesabından AKP ve Yeniden Refah Partisi’nin ittifak deklarasyonunu paylaştı. Metne göre, Yeniden Refah Partisi’nin 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Kanunu’nda “ailenin bütünlüğünü bozucu maddelerin” ayıklanmasına ilişkin talebi AKP tarafından kabul edilmiş görünüyor.

MHP VE BBP YOK

Saymaz’ın paylaştığı protokolde Cumhur İttifakı’nın diğer iki ortağı olan MHP ve BBP’nin olmaması dikkat çekti.

Kemal Kılıçdaroğlu Cumhur İttifakı’na seslendi: Kadınları tanımıyorlar

Saymaz’ın deklerasyon metnini yayınladığı paylaşımı şöyle:

“AK Parti ile Yeniden Refah Partisi’nin imzaladığı ittifak deklerasyonu. Metinde 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Kanunu’nda “ailenin bütünlüğünü bozucu maddelerin” ayaklanmasına ilişkin YRP’nin talebi AK Parti tarafından yumuşatılarak kabul edildi.”

‘SAPKINLIKLARIN ÖNLENMESİNE YÖNELİK YASAL DÜZENLEME’

Metinde 6284 sayılı 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Kanunu’na yönelik şu ifadeler yer aldı: ‘Aile bütünlüğünün korunması için mevcut yasalardaki aykırı hükümlerin ayıklanmasına, manevi değerlerimize aykırı fiillerin ve sapkınlıkların önlenmesine yönelik yasal düzenlemelere, süresiz nafaka konusundaki mağduriyetlerin giderilmesine ağırlık verilecektir.’

‘MİLLİ MANEVİ DEĞERLER’

Eğitim müfredatıyla ilgili yapılan “milli ve manevi değerlerimize uygun hale getirilmesi” ifadesi dikkat çekti. “Milli Eğitim müfredatının milli ve manevi değerlerimize uygun hale getirilmesi ve gerekirse aykırı sözleşmeler dahil her türlü düzenlemelerin gözden geçirilmesi temin edilecektir. Toplum sağlığına ilişkin sözleşmelerin milli çıkarlarımıza hale getirilmesine çalışılacaktır.”

30 MADDELİK TEKLİFTE BULUNMUŞLARDI

AKP genel başkanvekillerinin geçtiğimiz hafta Yeniden Refah Partisi’ne yönelik ziyaretlerinin ardından, Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifakı’na katılımı için 30 maddelik teklifi gündeme gelmişti. Yeniden Refah’ın 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un kaldırılması talebinin AKP tarafından kabul edildiği iddia edilmişti. İktidar kanadı ise söz konusu iddiayı yalanlamıştı.

AKP 6284’ü gözden çıkardı! Yeniden Refah Cumhur İttifakı’na katıldı

‘TEŞKİLATIN YÜZDE 60’I CUMHUR İTTİFAKI’NI İSTEMEDİ’ DEMİŞTİ

Erbakan daha önce parti teşkilatının yüzde 60’ının Cumhur İttifakı ile işbirliği istemediğini söylemişti: “Özellikle AK Parti tarafında Erbakan hocamızı bizleri seven insanlar söylüyor. Biz kendimiz için, partimizdeki insanlar için makam istemedik, hükümete ortak olalım, Cumhurbaşkanı yardımcısı olalım demedik, şu kadar milletvekili alalım demedik, sadece 30 tane milletin menfaatine madde ortaya koyduk. En basit bir işte bile sözleşme, mukavele oluyor. Biz telefon görüşmemizde bunun gerekçelerini uzun uzun izah ettik. Teşkilatımızın bu beklentisine cevap vermemiz gerekiyor. Bu bizim için önemli dedik. Kendileri bunun uygun olmadığını söylediler. Biz de hayırlısı olsun, son kez değerlendirelim dedik ve arkasından böyle bir açıklama yapmak durumunda olduk. Aksi takdirde biz ittifaka gelsek bile, teşkilatımız bizimle gelmeyecekti. Gelmesi bu mutabakatın yapılmasına bağlıydı. Biz egoyla, hırsla bir şey yaptırmamız diye bir şey yok. Teşkilatımız yüzde 60 oranında istemedi çünkü.”

HÜDA-PAR Cumhur İttifakı’na katıldı