Yeniden Refah ile ittifak olmayınca Yenişafak Suat Kılıç’ı ‘FETÖ’cü’ ilan etti

Yayın tarihi: 3 Şubat 2024 Cumartesi 5:26 pm - Güncelleme: 3 Şubat 2024 Cumartesi 5:26 pm

AKP ile ittifakta anlaşamayan YRP, İstanbul, Ankara ve İzmir’de kendi adaylarını çıkaracağını açıkladı. Yeni Şafak karar sonrası YRP’li Suat Kılıç’ı ‘FETÖ’cü ilan ederek Fatih Erbakan’ı baskı altına aldığını öne sürdü.

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan, uzun süredir AKP ile sürdürülen ittifak görüşmelerinin noktalandığını açıkladı. İttifak olmayacağını söyleyen Erbakan, yerel seçimlerde İstanbul, Ankara ve İzmir’de bağımsız adaylarla yarışacaklarını duyurdu.

Karar sonrası iktidar medyası AKP’den istifa edip YRP’ye geçen ve Genel Başkan Yardımcısı olan Suat Kılıç’ı hedef aldı. Yeni Şafak haberin spotunda “Suat Kılıç’ın amacı Yeniden Refah’ı ele mi geçirmek?” başlıklı haberinde “FETÖ itirafçılarının ifadelerinde “başbakan adayımızdı” dediği Kılıç’ın Yeniden Refah’a genel başkan olmak için parti içinde huzursuzluk oluşturduğu ve bir yandan da kadrolaştığı konuşuluyor” ifadelerini kullandı.

Yeniden Refah kararını verdi! İstanbul’da aday çıkarma kararı aldı

İttifak açıklaması için “Yeniden Refah cephesinden gelen son dakika bilgilere göre partiye sonradan katılan Suat Kılıç’ın ittifakı engelleyecek hamleler yaptığı ve Genel Başkan Fatih Erbakan’ı baskı altına aldığı öğrenildi” diye yazan Yeni Şafak gazetesi haberde bir FETÖ itirafçısına ait olduğu ifadeleri yayınladı ve şu ifadelere yer verdi:

“Kılıç’ın adı, FETÖ terör örgütü imamlarından itirafçı Nesip Yılmaz’ın ifadesinde çok ilginç bir şekilde geçiyor. Odatv sitesinin geçtiğimiz günlerde yayınladığı Nesip Yılmaz’ın ifadesinde Suat Kılıç’ın FETÖ toplantısına katıldığı ve örgütün “geleceğin başbakanı” olarak gördüğü kaydediliyor.

Nesip Yılmaz, 2018 yılında itirafçı olarak verdiği ifadesinin 16. sayfasında eski bakan Suat Kılıç’tan şöyle bahsediyor: “2010 yılı sonlarına doğru aşağı yukarı her 15 günde bir il abisi Bilal Karaduman’ın oluşturduğu mütevelli gruplara ders verip infak programı uygularken bir gün Bilal ile yaptığım görüşmede bana “Hocam çok yakında büyük bir himmet toplantısı yapacağız. Bu toplantıya Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da katılacak. Suat Kılıç bizim, hükümet içinde en güvendiğimiz isimlerden biri. Hatta cemaat olarak ilerideki zamanlar Başbakan adaylarımızdan biridir. Bize her konuda yardım etmektedir.”

‘YRP’DE KADROLAŞMAYA GİDİYOR’

“Suat Kılıç, bakanlığı döneminde atadığı üst düzey bürokratların çoğu daha sonra FETÖ’den görevden alınmıştı. Aynı Kılıç’ın şimdi Yeniden Refah’ta kadrolaşmaya gittiği ve parti içinde bir grup oluşturup yakın zamanda Fatih Erbakan’a karşı bir hareket başlatacakları ileri sürülüyor.”

Kaynak: TELE1