Yeniden Refah biri büyükşehir iki ilde seçime giremiyor

Yayın tarihi: 22 Şubat 2024 Perşembe 11:14 am - Güncelleme: 22 Şubat 2024 Perşembe 2:52 pm

DEM Parti’nin İstanbul başvurusuyla ilgili tartışmalar sürerken, Yeniden Refah Partisi‘nin biri büyükşehir iki ilde listesini YSK’ye ulaştırmadığı ortaya çıktı.

Yeniden Refah Partisi’nin bazı ilçeler başta olmak üzere Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayı ile Osmaniye Belediye Başkan adayı listelerini YSK’ye götürmediği belirtildi.

Elips Haber’den Muhammed Vefa’nın haberine göre Yeniden Refah Partisi kurmaylarının, Erzurum konusunda itirazlarını sürdürmesine rağmen YSK’nin itirazları kabul etmediği belirtiliyor. Partinin Osmaniye için de YSK’ye itirazlarda bulunacağı konuşuluyor.

27 DAKİKA GECİKTİLER

Yeniden Refah Partisi Osmaniye İl teşkilatı, Osmaniye Belediye Başkanlığı ve Cevdetiye Belediye Başkanlığı ile Belediye Meclis üyeliği listesini, İl Seçim Kurulu’na 20 Şubat’ta saat 17.27’de teslim etti. İl Seçim Kurulu, zamanında yapılmayan adaylık başvurusunu reddetti.

“KASTIM YOKTU” SAVUNMASI

Bu gelişme üzerine İl Başkanı Adem Cingöz, genel merkez tarafından görevinden alındı. Cingöz, yaptığı açıklamada bu olayda ihmalinin olabileceğini fakat kasıtlı olarak yapmadığını söyledi.

İL BAŞKANI GÖREVDEN ALINDI

Bu arada Erzurum’daki krizinin perde arkasında il başkanı ile büyükşehir belediye başkan adayı olduğu öne sürülüyor. Yeniden Refah Partisi’nin krizden dolayı Erzurum İl Başkanı Adnan Bozan görevden aldığı belirtiliyor.

Yeniden Refah Partisi Milletvekili Suat Pamukçu istifa etti

Kaynak: TELE1