Yeniden kullanılabilir roketler geleceği dizayn edecek

Yayın tarihi: 18 Kasım 2019 Pazartesi 9:38 am - Güncelleme: 18 Kasım 2019 Pazartesi 9:38 am

Uzay çağında bulunmuş en önemli araçlardan birisi de hiç şüphesiz yeniden kullanılabilir roketler dediğimiz sistemlerdir. Bu araçlar sayesinde uzayda istediğiniz her yere yolculuk yapmak mümkün görünüyor.

SpaceX şirketi, kurulduğu günden bu yana kendisine misyon olarak Mars gezegeninde yaşamayı belirledi. Elon Musk ve ekibi bu amacı gerçekleştirmek için gece ve gündüz sürekli olarak çalıştılar. Son olarak geliştirilen Falcon Heavy roketleri bu alandaki en iyi araçlardı.

Galaksideki gezegenlere ulaşmak için aşılması gereken en önemli işlerden birisi de uzay araçlarının dünya atmosferinden çıkmasını sağlamaktır. Ne yazık ki bu işlem her seferinde farklı bir roketin harcanmasına neden oluyordu.

SpaceX şirketi tarafından geliştirilen ve yeniden kullanıma müsait roketler sayesinde harcamalar büyük oranda kısaltıldı. Böylece uzaya ve diğer gezegenlere defalarca gitmek mümkün hale geldi. Şimdilerde neredeyse bütün uzay şirketleri, yeniden kullanılabilir araçlar yardımıyla başka gezegenlere gitmek istiyor. Üstelik uzay turizmini en muhtemel şekilde güçlendirecek olan sistem de hiç şüphesiz Falcon Heavy tarzı roketlerdir.

Yakın bir gelecekte uzay çalışmalarını domine edecek bu tür roketler daha fazla hayatımızda yer alacak. Havacılık sektöründe de bu tür roketlerin kullanılması planlanıyor. Peki sizce uzay çalışmaları için roketler önemli bir etki yaratabilecek mi?

Redmi Note8 Pro video inceleme. Büyük ekran, toplamda 5 kamera