Yeniden belde olan Dodurga’nın belediye başkanı belli oldu

Yayın tarihi: 3 Temmuz 2022 Pazar 9:33 pm - Güncelleme: 3 Temmuz 2022 Pazar 9:33 pm

Çankırı’da, 8 yılın ardından yeniden belde statüsü kazanan Dodurga’da bugün seçim heyecanı yaşanıyor. En son 2009’da belediye başkanını seçen ilçe halkı, 13 yıl aranın ardından başkanlık seçimi için sandık başına gitti.

 

Çankırı’nın Orta ilçesine bağlı Dodurga beldesi, nüfusu 2 binin altına düşünce 2014 yılında köye dönüştürüldü. Dönüşüm sürecinde belediye tarafından açılan ve 1 Nisan 2022’de sonuçlanan davada, nüfusu 2 binin üzerinde olan Dodurga köyünün belde statüsünün korunmasına ve bediye başkanlığı için seçim yapılmasına yönelik karar verildi.

8 ADAY YARIŞTI

1411 seçmenin bulunan beldede bugün saat 08.00 itibariyle oy verme işlemleri sona erdi. Vatandaşlar oy pusulaları ile beldeye kurulan 6 sandıkta oylarını kullandı.

Seçimde AKP’den Hasan Hüseyin Kaşıkçı, Demokrasi ve Atılım Partisi’nden Şerafettin Kaplan, Demokratik Sol Parti’den Namık Kaya, Yeniden Refah Partisi’nden Hakan Kuşcu, Saadet Partisi’nden İbrahim Çolak, Memleket Partisi’nden Osman Dede, Adalet Partisi’nden Emine Yayla ve Türkiye Değişim Partisi’nden Kamil Erdoğdu olmak üzere 8 aday başkanlık için yarıştı.

Ayrıca beldedeki Hamamönü, Kanarya ve Naltepe mahalleleri için de muhtar seçimi yapıldı.

Beldede oy kullanan vatandaşlardan Hüseyin Karataş, heyecanlı olduklarını belirterek, “Bizim için çok iyi bir şey. Birçok şeyden yararlanacağız belediye olarak. Daha önce yararlanıyorduk, onları kaybettiğimizde belediyenin önemini anladık. Bu iş için çok uğraştık ve kazandık. Hepimize hayırlı olsun” dedi.

Leman Kahraman ise, “Çok güzel oldu. Heyecanlıyız, mutluyuz. Çok sevindik. Hayırlı olur inşallah” diye konuştu.

SEÇİMİ AKP’Lİ HASAN HÜSEYİN KAŞIKÇI KAZANDI

Çankırı’nın 8 yılın ardından yeniden belde statüsü kazanan Dodurga’da yapılan seçimde, resmi olmayan sonuca göre belediye başkanlığını AKP’nin adayı Hasan Hüseyin Kaşıkçı kazandı.