Yeniden bayram olacak, kutlama yapılacak günlerin özlemiyle…

Yayın tarihi: 9 Ocak 2020 Perşembe 4:26 pm - Güncelleme: 9 Ocak 2020 Perşembe 8:33 pm

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Karalar yayınladığı kutlama mesajında, çoğulcu ve özgür bir gazetecilik olmadan demokrasinin kurumsallaşamayacağını belirterek şu ifadelere yer verdi:

“Yazılı, görsel ve işitsel basının görevini yapması, objektif habercilik anlayışıyla çalışması, tüm bunları özgür bir ortamda gerçekleştirmesi, bir ülkede demokrasinin köklü hale gelmesi adına hayati önem taşımaktadır.

Yeniden bayram olacak, kutlama yapılacak günlerin özlemiyle…

Basın çalışanlarının bazı haklarının yasal güvenceye alınmasının ardından geçmişte 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Bayramı olarak kutlanan ancak daha sonra bu hakların geri alınmasının ardından Çalışan Gazeteciler Günü olarak sorunların dile getirildiği bir güne dönüşen 10 Ocak’ın, önümüzdeki süreçte yeniden bir bayram olarak kutlanabilmesi adına, toplumun her kesimine önemli sorumluluk düşüyor.
Çünkü ahlaklı, etik kurallara uyan, toplumun haber alma özgürlüğüne hizmet eden gazetecilere, ülkemizin gelişmesi, daha demokratik hale gelmesi ve hukuk devleti özelliklerinin pekişmesi adına hepimizin ihtiyacı var.

Dünyanın bir çok bölgesinde ve ülkemizde; işini doğru yaptığı için cezalandırılan, işinden edilen, meslekten uzak kalmak zorunda bırakılan ve özgürlüğü elinden alınan çok sayıda gazeteci mevcut. Tüm bunların yaşanmadığı günlerin özlemiyle, 10 Ocak’ın yeniden bayram olarak kutlandığı günlere, ülkemiz adına ihtiyacımız var. Toplumun bilgilendirilmesi için mesai mefhumu gözetmeden çalışan, mesleğin tüm zorluklarına rağmen haber peşinde koşan, işini etik kuralları gözeterek gerçekleştiren gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.”