Yeniden aday olan Mansur Yavaş’ın ittifak planı

Yayın tarihi: 1 Eylül 2023 Cuma 8:00 am - Güncelleme: 1 Eylül 2023 Cuma 8:00 am

Yerel seçimler için yeniden adaylığını açıklayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş‘ın “Rozetsiz başkanlığa devam edeceğim” sözlerini partileri ittifaka zorlamak için söylediği ifade edildi.

Son yerel seçimlerde CHP’nin adayı olan İYİ Parti’nin de aday çıkarmayarak desteklediği Mansur Yavaş, Mart ayındaki seçimlerde yeniden aday olmak istediğini açıkladı. Yavaş, “Nasip olursa herkesin belediye başkanı olmaya devam etmek istiyorum. Bu dönemde olduğu gibi yeni dönemde de bir devlet adamına yakışır şekilde rozetsiz başkanlık yapmaya devam edeceğim. Bizim siyasi tartışmalarla kaybedecek vaktimiz yok. Ankara’da 25 yıl yaşanan travmayı tekrar yaşatmaya da hakkımız yok” sözlerini sarf etti.

İTTİFAK PLANI

Birgün’de yer alan habere göre; Mansur Yavaş’ın sözlerini değerlendiren CHP’li bir yönetici  “İyi Parti ile CHP arasındaki buzlar mutlaka eriyecektir. Sayın Yavaş’ın da bu tartışmalar dışında kalacağını açıkça ifade etmesinin büyük katkısı olacaktır. Her iki partiye ve seçmenine net ifadeler kullanarak yerel seçimlerde yeniden ortaklaşmamızın önemini dile getirdi” diye konuştu.

İTTİFAKA ZORLUYOR

CHP’nin Ankara milletvekilleri de genel merkez yönetimi ile aynı görüşte. CHP ve İYİ Parti arasındaki gerilime dikkati çeken bir milletvekili, “Yavaş, sıcak siyasetin bir parçası olmadığını ifade ediyor. Ayrıca, herkesin belediye başkanı olduğunu vurguluyor. CHP ile İYİ Parti’nin yeniden ittifak yapması için zorlayıcı bir güç olmaya çalışıyor” şeklinde konuştu.

Mansur Yavaş’tan ‘para karşılığı işe alım’ iddiasına suç duyurusu! AKP’li başkanın tanık olması talep edildi