‘Yazıklar olsun sizin adaletinize’! Murat Ağırel tutuklandı

Yayın tarihi: 8 Mart 2020 Pazar 8:30 am - Güncelleme: 8 Mart 2020 Pazar 8:11 pm

Murat Ağırel adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı dosyadan tutuklandı. Ağırel’in sorgusunun sona erdiğini ve tutuklama kararı verildiğini duyuran Avukat Onur Cingil, “Yazıklar olsun sizin adaletinize!” diyerek tepki gösterdi.  Murat Ağırel hakkında İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği, avukatlara iki farklı karar metni verdi. Ağırel, hakkında hem “Tutuklama” hem de “Serbest bırakma” kararı verildiği ortaya çıktı. Ağırel’in ardından Yeni Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Çelik ve Yazı İşleri Müdürü Keser  de tutuklandı.

Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel, cuma günü savcılığın daveti üzerine ifade vermeye gitmiş ve sonrasında tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Ağırel çıkarıldığı mahkemede adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Ağırel’in serbest bırakılmasına savcılığın yaptığı itirazı değerlendiren İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği, Murat Ağırel hakkında tutuklanması talebiyle yakalama kararı çıkarttı. ve sonunda İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği, Ağırel hakkında tutuklama kararı verdi.

Murat Ağırel tutuklandı

HUKUK GARABETİ

Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel hakkında İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği, avukatlara iki farklı karar metni verdi. Ağırel, hakkında hem “Tutuklama” hem de “Serbest bırakma” kararı verildiği ortaya çıktı.

‘YAZIKLAR OLSUN SİZİN ADALETİNİZE’!

Murat Ağırel adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı dosyadan tutuklandı. Ağırel’in sorgusunun sona erdiğini ve tutuklama kararı verildiğini duyuran Avukat Onur Cingil, “Yazıklar olsun sizin adaletinize!” diyerek tepki gösterdi.

AĞIREL KENDİ TESLİM OLDU

Mahkeme kararı sonrası polis ekipleri Ağırel’i gözaltına almak için yanlış adrese gitti. Haberi alan Ağırel ise sabah erken saatlerde teslim olmak için Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne gitti.

TUTUKLAMA KARARI

Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel, emniyetteki işlerinin sona ermesinin ardından Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne götürüldü. İstanbul 5. Sulh Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan Ağırel’in sorgusu sona erdi.İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği, Ağırel hakkında tutuklama kararı verdi.

AĞIREL’E İYİ PARTİ VE CHP’DEN DESTEK

Çağlayan’daki İstanbul Adliye Sarayı’nda hakim karşısına çıkmayı bekleyen Ağırel’i İYİ Parti ve CHP’li milletvekilleri de yalnız bırakmadı.Ağırel’e destek için Çağlayan Adliyesine gelen arasında İYİ Parti İstanbul Milletvekilleri Ahmet Çelik ve Hayrettin Nuhoğlu, CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan, Av. Aydın Egemen, Av. Fisun Mehlika Toca, Av. Aylin Özgül Kırmızıoğlu, Av. Tuğçe Naz Mete, Av. Ozan Ersaraç, Av. Vildan Yirmibeşoğlu bulunuyor.  el hakkında savcılığın itirazı sonrası tutuklanma talebiyle gözaltı kararı çıkarıldı. Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden Çağlayan’daki İstanbul Adliye Sarayı’na giden Ağırel, hakim karşısına çıkmayı bekliyor.

 

 

8. SULH CEZA BÖYLE SÖYLEMİŞTİ VE SERBEST KALMIŞTI

Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel, cuma günü savcılığın kararıyla tutuklama istemiyle sevk edildiği İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği, Ağırel’in tutuksuz yargılanması için adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar vermişti. Mahkeme, verilen kararda Ağırel’in yaptığı paylaşımların daha önce farklı hesaplardan da yapıldığı belirtilerek, mevcut delil durumuna göre adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar vermişti.İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği’nin kararında şu ifadeler yer almıştı:

 

SABAHA KARŞI EVİNE BASKIN YAPILDI

Yazar Ağırel’in evine sabaha karşı 04.30’da baskın düzenleyen polis, hakkında gözaltı kararı olduğunu bildirdi. Evde olmayan Ağırel’e ailesi telefonla ulaşarak bilgi verdi.

Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel hakkında serbest bırakıldığı dosyadan tutuklama talebiyle yakalama kararı verildi. Kararın savcılığın itirazı üzerine İstanbul 9. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından alındığı öğrenilirken Ağırel yaptığı açıklamada, “Polisler sağolsunlar tutuklama kararını gece 04.30’da yapmayı uygun görmüş. Ancak beni evde bulamadıkları için doğal olarak eski kayınvalidemin evine baskın yapmışlar.” dedi.

Murat Ağırel’den açıklama: Ben sonucu biliyorum

 

ESKİ AKRABALARININ EVLERİNE BASKIN

Konuyla ilgili bir video paylaşan Ağırel şu açıklamalarda bulundu, “Bugün Ankara’da kitap fuarındaydım. Dönüş yolundayken üzücü bir olay öğrendim. Savcılık yeniden tutuklama kararı vermiş. Polisler sağolsunlar tutuklama kararını gece 04.30’da yapmayı uygun görmüş. Ancak beni evde bulamadıkları için doğal olarak eski kayınvalidemin evine baskın yapmışlar. Eski annem de oğlunu ve beni aradı. Eski kayınbiraderimi “Vatan’a gelip tutanak imzalamanız gerekiyor” diye aramışlar. Orada neredeyse esir tutmuşlar. 3-4 defa beni aradılar “Ne zaman geleceksin” diye. Memura çağırsanız gelirim dedim, niye baskın yapıyorsunuz dedim. Muhtemelen tutuklayacaklar beni. Hakkımda yakalama kararı çıkarılmış Yolda olduğumdan evde bulamamışlar eski kayınvalidemin evi basılmış,eski kayınbiraderimin ifadesi alınmış. Telefon ile çağırıldığımda gideceğim bilinmesine rağmen gecenin köründe evimin basılmasını takdirlerinize sunuyorum.”

Murat Ağırel, Ferhat Çelik ve Aydın Keser serbest bırakıldı!

NE OLMUŞTU?

Türkiye’nin Libya’da yürüttüğü operasyonlar sırasında MİT mensubu olduğu belirtilen bir albayın hayatını kaybettiğine dair bilgileri haberleştiren Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve muhabir Hülya Kılınç evlerine düzenlenen polis baskını ile gözaltına alınıp tutuklanmıştı. Terkoğlu’nun tutuklanmasının ardından Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan da savcılık tarafından ifadeye çağrılmıştı. Tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edilen Pehlivan hakkında da tutuklama kararı verilmişti. Pehlivan ile aynı gün içinde savcılık tarafından ifadeye çağrılan gazeteci ve Yeniçağ yazarı Murat Ağırel de savcılık ifadesinin ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Mahkeme Ağırel’in adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verilmişti.

YENİ YAŞAM GAZETESİ ÇALIŞANLARI DA TUTUKLANDI

Yeni Yaşam gazetesi Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser ve Yeni Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik yeniden gözaltına alınmalarının ardından tutuklandı.

Savcılığın itirazı üzerine Yeni Yaşam Yazı İşleri Müdürü Keser, dün gece gözaltına alınarak Vatan Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Ardından Genel Yayın Yönetmeni Çelik de evde bulunamaması üzerine Vatan Emniyet’e çağrıldı.

Emniyete ifade vermeye giden Çelik, sosyal medya hesabından, “Savcı serbest bırakılmamıza itiraz etmiş. Avukatımla birlikte Vatan Emniyet’e gidiyoruz. Musa Anter’den aldığımız meşaleyi asla bırakmayız. Gerçekler karanlıkta kalmayacak ilkemizden sapmayacağız” diye yazdı.

Emniyetteki ifadelerinin ardından Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne götürüle Çelik ve Keser ifadelerinin ardından tutuklandı.

 

NE OLMUŞTU?

Aydın Keser ve Ferhat Çelik, 6 Mart’ta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadesi alınmak üzere adliyeye çağrılmış, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Mahkeme sorgusunun ardından Keser ve Çelik’in adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar vermişti.

Aynı gün editor Semiha Alankuş da ifadeye çağrılmış, savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı.

Yeni Yaşam gazetesi Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser de yeniden gözaltına alındı. Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik ise sosyal medya hesabından, “Emniyet beni evde bulamayınca aradı. Savcı serbest bırakılmamıza itiraz etmiş. Avukatımla birlikte Vatan Emniyet’e gidiyoruz” diye yazdı.