Yeni Windows güncellemesi büyük sorunların kapısını aralıyor

Yayın tarihi: 29 Mart 2022 Salı 8:00 am - Güncelleme: 28 Mart 2022 Pazartesi 1:00 pm

Eğer ocak ayından itibaren yayınlanan bu güncellemelerden bir tanesini aldıysanız kurtarma diskinizde sorun çıkacaktır.

Yeni Windows güncellemesi birçok kullanıcı tarafından olumlu karşılandı. Windows 11 yüklü olan bilgisayarlar normal şartlarda “her şeyi kaldır” seçeneği ile kullanıldığında sıfırlanıyor. Fakat kullanıcı dosyalarının silinmesi gerekirken bunun yapılmadığı fark edildi. Sistem mühendisleri bu hatayı gidermişti.

Windows güncellemesi ile birlikte ortaya çıkan yeni bir hatanın olduğu belirtildi. Yedekleme ve geri yükleme aracını kullanılarak oluşturulan kurtarma diskleri işlevsiz hale geldi. Microsoft destek sayfası tarafından paylaşılan bilgilere baktığımızda 11 Ocak 2022 tarihinden itibaren yayınlanan güncellemelerin kurtarma disklerini iptal ettiği görülüyor.

Windows

Herhangi bir dosyayı yedekleme veya geri yükleme yapmak istiyorsanız normal şartlarda CD veya DVD gibi bazı fiziksel diskler kullanmanız yeterliydi. Bilgisayarın herhangi bir çökme durumunda bu diskler ile kurtarılması mümkündü.

 

Microsoft destek sayfası tarafından yapılan açıklamalara baktığımızda artık bu mümkün olmayacak. Şirket 11 Ocak 2022 tarihini milat olarak kabul ediyor. O tarihten sonra alınan tüm Windows güncellemelerinde disk problemleri ortaya çıkacak. Kurtarma diskini yeni Windows güncellemesi kabul etmiyor. Konu ile ilgili Microsoft önemli açıklamalara yer verdi. Bu açıklamalarda olumlu bir tavır sergiledi.

Windows 12 2025’te çıkabilir: İşte beklenen yenilikler

Yeni güncelleme ile alakalı konuşan Microsoft yetkilileri hatanın farkında olduklarını söyledi. Yeni bir güncelleme ile birlikte sorunun çözüleceği ifade ediliyor. Fakat her güncelleme yeni problemlere neden oluyor. Bakalım Microsoft bu defa Windows ile alakalı ortaya çıkan güncelleme problemini ortadan kaldırabilecek mi?