Yeni VW Polo bayiye gelmeden tükendi!

Yayın tarihi: 27 Eylül 2021 Pazartesi 9:30 am - Güncelleme: 26 Eylül 2021 Pazar 1:04 pm

Son dönemde Türkiye’deki otomobil pazarının en büyük sorunu bu diyebiliriz. Yani otomobillerin bayiye bile gelmeden tükenmesi. Aynı yeni Polo modelinde olduğu gibi.

Bu tükenmenin temel sebebi ise galerici ve al-satçı olarak tabir ettiğimiz kitle. Sıfır otomobilleri liste fiyatından alan bu kitle sonrasında üzerine 20 – 30 bin TL kar payı koyarak satışa çıkarıyorlar.

Türkiye pazarına kısa süre önce giriş yapan yeni Polo modelleri daha bayiye bile gelmeden tükendi. Peki bu nasıl oldu? Önceden otomobili bir şekilde sipariş veren galericiler gelen tüm modelleri tükettiler. Aynı gün ise satışa koyarak fiyatları şişirdiler.

Polo

Hali hazırda yeni Polo’nun bayi fiyatı 250 bin TL. Sarı sitede aynı otomobil için istenilen fiyatlar ise 275 bin TL’den başlıyor. Yani otomobili alan kişiler üzerine 25 bin TL ekleyerek satışa koymuş durumdalar.

Bazı fırsatçılar ise aldıkları otomobilleri otoparka çekerek fiyatların daha da artmasını bekliyorlar. Sonuçta olan yine son kullanıcılara oluyor. 250 bin TL ödeyerek alabilecekleri otomobiller için fazladan 25 bin30 bin TL para ödemek zorunda kalıyorlar. İşin kötü yanı ise bu durum için yapacak hiçbirşeyin olmaması.

Zoom hacker saldırıları altında: Tüm toplantılara girebiliyorlar