Yeni uzay şirketi SpaceX ile yarışacak

Yayın tarihi: 24 Kasım 2021 Çarşamba 9:00 am - Güncelleme: 22 Kasım 2021 Pazartesi 5:48 pm

Herkesin çok yakından takip ettiği Astra Space isimli yeni uzay şirketi başarılı oldu. Özellikle bu alana meraklı olanlar bu şirketi bir süredir takip ediyordu. Chris Kemp’in kurucusu olduğu Astra Space, uzay test programı için bir yük taşıma işini aldı.

ABD Uzay Kuvvetleri Savunma İnovasyon Birimi ile yaptıkları bir sözleşme sonucunda iş almayı başardı. Böylece uzaya roket gönderen önemli markalar arasında yer aldı. LV0007 seri numaralı Roket 3.3’ü sadece birkaç dakika içerisinde yörüngeye ulaştırdı.

Uzun süredir devam eden çalışmalar sonucunda bu uzay şirketi başarılı oldu. Her ne kadar herkes onların başarılı olmasına odaklansa bile büyük bir çaba harcadıklarını söyleyebiliriz. 2020 yılının Mart, Eylül ve Aralık aylarında defalarca fırlatma yapıldı. Son olarak Ağustos 2021 tarihinde fırlatma gerçekleştirildi.

Tüm roket fırlatma denemeleri ne yazık ki başarısız oldu. Genellikle uzay şirketleri ilk etapta çok fazla başarı elde edemiyor. Önlerinde uzun bir başarısızlık maratonu yer alıyor. Çeşitli nedenlerden dolayı planlandığı gibi ilerlemeyen uçuşlar hemen ardından yavaş yavaş başarılı olmaya başladı. Yeni uzay şirketi sonunda SpaceX gibi markalarla rekabet etmeye hazırlanıyor.

Uzay istasyonu çöp krizi ile karşı karşıya: Çin roket patlattı

Yaklaşık olarak 9 dakika içerisinde Dünya’dan 500 kilometre yükseklikteki yörüngeye yerleşen bu uzay aracı iyi bir başarı elde etti.