Yeni uzay istasyonu büyük bir heyecan yaratacak

Yayın tarihi: 6 Ocak 2022 Perşembe 9:00 am - Güncelleme: 5 Ocak 2022 Çarşamba 3:41 pm

Özellikle son yıllarda uzay istasyonunun eskidiği ifade ediliyordu. Şimdi ise bununla ilgili önemli bir çalışma devam ediyor.

Bu alanda çalışan birçok kişinin yeni uzay istasyonu için meraklandığını biliyoruz. Bu istasyon uzun bir süredir görev yapıyor. NASA tarafından kurulan bu platform artık iyice eskidi. Bu nedenle yenisinin yapılması gerekiyor. Aslına bakacak olursak sadece NASA yeni bir almak kurmak istemiyor.

Ortaya çıkan son detaylara baktığımızda Jeff Bezos kendi uzay şirketi ile birlikte böyle bir platform kurmayı istediğini söylemişti. Ancak bu istasyon tamamen ticari amaçlarla kuruluyor. Yani bilimsel amaçlara çok fazla hizmet etmeyecek.

uzay istasyonu

Uluslararası Uzay İstasyonu daha çok bilimsel alanda çalışmalar yürütecek. Bu istasyon ile ilgili henüz tartışmalar devam etse bile yine de artık bir zorunluluk haline geldiğini söyleyebiliriz. 20 yılı aşkın süredir sürekli olarak kullanılan bu istasyon çeşitli yeni teknolojiler ile donatılıyor.

 

Geçen yıl yeni güneş enerjisi dizileri bu istasyonda kurulmuştu. En yeni teknolojiler burası ile entegre bir şekilde çalışabiliyor. Fakat kemik yapı bile oldukça eskidi. Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz aylarda uzay istasyonu ile ilgili çatlak haberleri ortaya çıktı. Bazı bölümlerde çeşitli çatlaklar meydana geldiği ifade edilmişti.

NASA James Webb Uzay Teleskobu başarıyla uzaya fırlatıldı

Çin gibi ülkelerin kendi uzay istasyonlarını kurmaya çalıştığını görüyoruz. Önümüzdeki yıllarda hem özel şirketler hem de kurumlar yeni uzay istasyonları yapmaya başlayacak. NASA 2020’li yılların sonunda şimdiki uzay istasyonunun faaliyetini durduracak. Yani 2030 yılında yeni bir istasyona geçilecek.