Yeni tip koronavirüs vakası “flurona” tespit edildi

Yayın tarihi: 3 Ocak 2022 Pazartesi 10:24 am - Güncelleme: 3 Ocak 2022 Pazartesi 10:24 am

Dünyada daha önce görülmemiş yeni bir koronavirüs vakası İsrail’de görüldü. Hamile bir kadının grip ve yeni tip koronavirüse aynı anda yakalandığı bildirildi.

“Flurona” adı verilen yeni çift enfeksiyon durumuna dünyada ilk kez İsrail’de rastlandı. İsrail’in Petah Tikva şehrinde aşısız ve genç bir kadın, koronavirüs belirtileri gösterdiği için gittiği hastanede hem Kovid-19’a hem de grip hastalığına yakalandığını öğrendi.

Hastanenin jinekoloji bölümü başkanı Prof. Dr. Arnon Vizhnitser, çifte enfeksiyon vakasını ilk bildiren Yedioth Ahronoth gazetesinin aktardığına göre, “Her iki test de tekrar kontrol etmemize rağmen pozitif çıktı” dedi. Çift enfeksiyon durumu “flurona” olarak tanımlanıyor. Kelime, İngilizce grip anlamına gelen “flu” ve koronavirüs anlamına gelen “corona” kelimelerisinin birleşiminden oluşuyor.

Prof. Vizhnitser, hastanın hafif semptomlar gösterdiğini ve iki hastalığın da üst solunum yollarında ortaya çıkması sebebiyle aslında aynı hastalık olduğunu belirtti. Öte yandan hastalığa yakalanan kadının hastaneden taburcu edildiği bildirildi. İsrail Sağlık Bakanlığı, iki virüsün kombinasyonunun daha ciddi hastalıklara neden olup olmayacağını saptayabilmek için vakayı değerlendiriyor.

Araçtan köpeğe ateş açan saldırgan yakalandı