Yeni TFF Başkanı Hacıosmanoğlu: Cumhurbaşkanımızı kullananları, zor durumda bırakanları futbolun dışına attık

Yayın tarihi: 18 Temmuz 2024 Perşembe 7:05 pm - Güncelleme: 18 Temmuz 2024 Perşembe 9:06 pm

Yeni TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ilk açıklamasında “Bize bir adım gelene on adım geleceğiz” dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yeni başkanı ve yönetim kurulunu seçti. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Seçimli Genel Kurulu’nda İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, resmi olmayan sonuçlara göre TFF’nin yeni başkanı seçildi. Büyükekşi dönemi sona erdi. Seçilen Hacıosmanoğlu 2027’ye kadar görev yapacak. TFF başkanlık seçimi sonucunu açıklayan divan başkanı Mehmet Baykan, “134 oy İbrahim Hacıosmanoğlu, 129 oy Mehmet Büyükekşi. Bir sandığa itiraz var, onu değerlendiriyoruz” dedi.

‘BİZE BİR ADIM GELENE ON ADIM GELECEĞİZ’

Sonuçlar sonrası Hacıosmanoğlu’ndan ilk açıklama geldi.  TRT Spor’a konuşan İbrahim Hacıosmanoğlu, ”Yükümüz ağır, sorumluluğu çok ama ilkelerimiz belli. İrade koyacak gücümüz de var. Adil ve adaletli bir şekilde futbolu yöneteceğiz. Tüm futbol ailesi ile birlikte uzlaşı içeresinde, beraber karar verecek sorunları çözeceğiz. Federasyonun menfaatlerini değil kulüplerimizin menfaatlerini düşünerek, ona göre karar vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Futboldaki kaosu bitireceklerini söyleyen Hacıosmanoğlu, “İlk önce işimiz futbolda kardeşliği yaymak. Biz Mecnun başkanla (Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz) yola çıkarken formalarımızı çıkardık. Eski sayfaların hepsini kapattık. Bize bir adım atana, biz on adım atacağız. Futbol son dönemlerde kaosa uğradı. Bu kaos sadece kendi mecrasında değil ülkeye sirayet ediyor. Bizim de görevimiz futbolu kaostan çıkarıp, bunun bir eğlence, şölen olduğunu göstermek” diye konuştu.

Yönetim kurulu ve denetim kurulu seçimlerinin ardından Hacıosmanoğlu, teşekkür konuşması yapmak üzere kürsüye geldi.

Hacıosmanoğlu, “Tebrikler geliyor, kazandınız diye, ben kazanmadım Türk futbolu kazandı. Cenab-ı Allah başarılı olmayı nasip etsin. Teşekkür edeceğimiz çok kişi var ama federasyon seçimlerinde algı üretmeye çalışan, kraldan daha çok kralcılar var. Bu kraldan çok kralcılar her zaman Türk futbolunu yönetmeye çalıştılar ama iradesizlikleri, basiretsizlikleri… İyi iş olduğunda kendilerine yazdılar, kötü olduğu zaman da bu ülkeye çığır açan Sayın Cumhurbaşkanımıza yazdırdılar. Biz Türk futbolunu adil, adaletli ve ahlaklı yöneteceğiz” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür eden Hacıosmanoğlu, “İlk teşekkürümüz Sayın Cumhurbaşkanımıza yapıyorum. Adaylar Cumhurbaşkanı’nın baskısıyla çekiliyor dediler, ben Cumhurbaşkanımızla dost olmanın şerefini, gururunu taşıyorum. Bana söyleyen herkese de şunu söyledim: Sayın Cumhurbaşkanımız bugün iktidar, yarın iktidardan da düşse benim abim olarak her zaman yanında olacağım. Böyle bir konu olmuş olsa beni arardı, ‘İbrahim ne yapıyorsun’ diye söylerdi. Onun için Cumhurbaşkanımızın hakkını teslim edelim. Onu kullananların, onu zor durumda bırakanların futbolun dışına, Türk futbol ailesiyle beraber attığımız için tüm sağduyulu delegelerimize şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

“Konuşmamda da söyledim. Biz çocukken Avrupa takımlarının tribünlerine, zeminlerine hayran kalıyorduk. Sayın Cumhurbaşkanımız futbolu seven birisi, futbolda da bu ülkeye çığır açtırdı. Hemen hemen her ilimizde Avrupa’da dahi olmayan statlarımız var” diyen Hacıosmanoğlu, “Elbette futbolun güzelliklerini, kardeşliği, barışı sağlamak için yola çıktık. Yükümüz çok ağır. ben buradan federasyon kurullarına çağrı yapıyorum. Elbette at sahibine göre kişner. Biz oradaysak ona göre hareket edecekler ama etik olan seçilen başkan ve yönetimin önünü açmak. Buradan kamuoyu adına talebim yarından tezi yok istifalarını makama sunsunlar” şeklinde konuştu.

Mehmet Büyükekşi kaybetti, yeni TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu

Kaynak: HABER MERKEZİ