Yeni Tesla Model Y EPA listesinde karşımıza çıktı

Yayın tarihi: 15 Mart 2022 Salı 9:00 am - Güncelleme: 14 Mart 2022 Pazartesi 12:58 pm

Yeni Tesla Model Y EPA’nın listesine girdi.  Peki yeni versiyon 4680 tipi silindirik pil hücreleriyle donatılmış bir model mi yoksa LFP ile çalışan yeni Teksas araba mı olacak?

Yeni Tesla Model Y EPA’nın listesine girdi! Dünyanın önde gelen elektrikli otomobil üreticilerinden Tesla’nın EPA tarafından listelenen tamamen yeni bir 2022 Tesla Model Y sürümü ortaya çıktı.

Yeni Model Y, mevcut modelden farklı olarak dört tekerlekten çekiş anlamına gelen “AWD” olarak adlandırılıyor. Başka bir deyişle, aynı çift motorlu güç aktarma organına sahip olabilir, ancak daha küçük farklı bir aküye sahip.

Şu anda toplam dört adet 2022 Tesla Model Y var.

Tesla Model Y

 

RWD (arkadan çekişli) sistem Elon Musk tarafından pek uygun görülmediği için iki motorlu ve belirgin şekilde daha yüksek menzilli AWD (4×4 çekiş gücü) gelmesi bekleniyor. Şu anda Tesla’nın web sitesinde yeni Tesla Model Y versiyonu hakkında resmi bir bilgi bulunmuyor. Ancak iddialara göre bu araçta 4680 tipi silindirik pil hücrelerinden ilk defa yararlanılacak ve bu sayede araç daha az batarya kapasitesine rağmen daha verimli bir şekilde performans gösterecek. Yeni versiyon Tesla Model Y’de Prizmatik LFP hücrelerinden yararlanılacak. Ayrıca araçta iki elektrikli motor yer alacak.

AWD ve Uzun Menzilli AWD arasındaki benzer enerji tüketimi ve menzil farkı göz önüne alındığında, AWD’nin %15-20 daha düşük pil kapasitesine sahip olduğunu tahmin ediyoruz.

Apple da Rusya ambargosuna katıldı