Yeni temizlik filosu Buca sokaklarında

Yayın tarihi: 1 Mayıs 2021 Cumartesi 5:00 pm - Güncelleme: 1 Mayıs 2021 Cumartesi 5:00 pm

Buca’da 2004’ten bu yana taşeron şirkete ait araçlarla gerçekleştirilen temizlik hizmetlerinde, tarihi bir değişim yaşandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 28 temizlik aracını Buca Belediyesi’ne devretmesi ile birlikte, 17 yıl sonra tüm çöp toplama ve temizlik hizmetleri belediyeye ait araçlarla yapılacak ve elde edilecek tasarruf Buca halkına daha nitelikli hizmet için sunulacak. Devir teslim töreninde ilk marşı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile birlikte basan Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, “Daha temiz bir Buca, daha yaşanabilir bir Buca hayaliyle geleceğe hep beraber yürüyeceğiz” dedi.

Kentin temizlik sorununa neşter vurmak için temizlik devriminin başlatan Buca Belediyesi, kendi araçlarıyla temizliğe başladı.
Buca’nın temizliği için 17 yıldır hizmet alımı usulüyle kullanılan temizlik araçlarının belediye bünyesine katılması için göreve geldiği günden beri çalışma başlatan Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, ilk adım olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Buca Belediyesi’ne devri gerçekleşen 28 adet aracın anahtarını Başkan Tunç Soyer’den teslim aldı.

Buca Belediyesi Temizlik İşleri Şantiyesi’nde salgın koşullarına uygun olarak gerçekleştirilen törene, Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç’ın yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekilleri Sevda Erdan Kılıç, Bedri Serter, CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş Gültepe, İYİ Parti Buca İlçe Başkanı Gamze Bilgen Torun ve temizlik işçileri katıldı.

17 YILLIK HASRETLE ÇİFTE BAYRAM

Sözlerine Buca’nın temizliği için alın teri döken emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlayarak başlayan Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, “Yarın 1 Mayıs. Sizin için çifte bayram arkadaşlar. 17 yıldır beklediğiniz kendi araçlarınızla Buca’yı temizleme sevdanıza en sonunda ulaştınız. Hepimize hayırlı uğurlu olsun. Bu çifte bayramı doya doya kutlayın. 2018 yılında iş hayatının en büyük prangalarından bir tanesi olan taşeron sistemi belediyelerde, kamu kurumlarında sonra erdi. Bununla beraber aynı şekilde araç kiralamalarına da son vermek gerekiyordu. Bu konuda göreve geldiğimiz ilk günden beri kararlıydık. Tabi ki her şey imkân meselesi. Ben burada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e hiç düşünmeden vermiş olduğu destekten dolayı bütün Buca halkı adına teşekkür ediyorum. Sağ olun var olun. İnşallah bu aşamadan sonra daha temiz bir Buca, daha yaşanabilir bir Buca hayaliyle geleceğe hep beraber yürüyeceğiz “ şeklinde konuştu.

DESTEK PAKETİNİN BEDELİ 23 MİLYON 500 BİN TL

Başkan Kılıç’ın ardından konuşmasını gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İzmir’in tertemiz bir şehir olması için ilçe belediyelerimize destek olmak istedik. En büyük desteği Buca Belediyemize aktardık. Buca ilçemiz, olağanüstü büyük nüfusuyla çöp yönetimi konusunda en çok önem verdiğimiz ilçe oldu. Bu nedenle ilçe belediyemize dev bir ekipman desteğinde bulunduk. 28 ekipmanlık hibe paketi, 23 adet çöp kamyonu 3 adet moloz kamyonu ve 2 adet yol süpürme aracından oluşuyor. 28 araçlık destek paketinin bedeli 23 milyon 500 bin TL. Yaptığımız bu yatırımın her kuruşunun şehrimize sağlık ve refah olarak dönmesini diliyorum. Buca Belediye Başkanımızın bunu hak ettiğine inanıyorum. Ve inanıyorum ki Buca’yı İzmir’in en temiz ilçesi yapacak. Bucamıza ve her bir Bucalı kardeşime hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

TEMİZLİK ARAÇLARINA İLK MARŞ BAŞKAN KILIÇ’TAN

Konuşmaların ardından Başkan Soyer, ilk etapta temizlik işlerine getirilen 15 çöp kamyonunun anahtarını Başkan Kılıç’a verdi. Anahtarı teslim alan Kılıç, Soyer ile birlikte ilk aracı çalıştırarak Buca sokaklarına sürdü. Törenin ardından temizlik işleri araçları Buca’nın sokaklarını boydan boya turlayarak çalışmaya başladı.