Yeni Surface Laptop Go önsiparişe açıldı

Yayın tarihi: 4 Haziran 2022 Cumartesi 11:30 am - Güncelleme: 3 Haziran 2022 Cuma 9:16 pm

Hatırlayacağınız gibi geçtiğimiz günlerde Güney Kore’de bir alışveriş sitesi yeni Surface Laptop Go için bir ilan yayınlamış, yayınlanan bu ilan yeni Surface modelinin çıkışının çok yakın olduğunu göstermişti. Nitekim öyle de oldu.

Bu ilanın ortaya çıkmasından sadece birkaç gün sonra Microsoft, Surface Laptop Go 2’yi resmen duyurdu. Microsoft yeni laptopunun özellikleri hakkında ilk detayları da paylaştı.

Surface Laptop Go 2, 2020 yılında çıkan öncülüyle oldukça benzer bir tasarıma sahip. Tahmin edildiği gibi Microsoft yeni laptopundaki geliştirmeleri tasarım yerine donanımda yapmış durumda. Donanımlardaki en önemli değişiklik ise işlemcide karşımıza çıkıyor. Yeni Surface Laptop Go, 11. nesil Intel Core i5-1135G7 işlemci kullanıyor. Hatırlayacağınız gibi 2020’den çıkan Laptop Go, 10. nesil Inter Core i5 kullanıyordu.

Surface Laptop Go

 

Microsoft yeni laptopunda 128GB ya da 256GB olmak üzere iki farklı dahili depolama alanı seçeneği sunuyor. Laptop Go 2, 2020’de olduğu gibi 4GB RAM’li temel bir versiyona sahip. Ama bu kez en gelişmiş versiyonda sunulan RAM kapasitesi artmış durumda. Çünkü Laptop Go’nun aksine Laptop Go 2’nin 16GB RAM’e sahip bir versiyonu da bulunuyor.

Laptop Go 2’nin 4GB RAM ve 128GB depolama alanına sahip versiyonu 599 dolara satışa sunulacak. 16GB RAM ve 256GB depolama alanına sahip en üst versiyonun fiyatı ise 1099 doları buluyor.

Yeni Surface Laptop Go, diğer özellikleriyle öncülüyle neredeyse birebir aynı. Laptopun ekranı 12.4 inç. Ekran çerçeve oranı ise 3:2. Laptopun güç tuşuna gömülü halde bir parmak izi sensörü yer alıyor. 2020’de çıkan modeldeki gibi bu yeni versiyonda da klavyede aydınlatma özelliği bulunmuyor.

Microsoft’un popüler Surface laptop serisinin en düşük fiyatlı üyelerinden biri olan Surface Laptop Go, Chromebook’a rakip olması için geliştirildi. Şimdiden önsiparişe açılan laptopun teslimatları 7 Haziran’da başlayacak.

Akıllı saatler artık akıllı bilekliklerden daha popüler