Yeni Şafak’tan Kılıçdaroğlu’na yanıt: Üç değil beş milyon harcadık…

Yayın tarihi: 21 Haziran 2023 Çarşamba 11:49 am - Güncelleme: 21 Haziran 2023 Çarşamba 11:49 am

Yeni Şafak gazetesi, Kemal Kılıçdaroğlu’nun iddiasına “Sana yanlış bilgi vermişler: Üç değil beş milyon harcadık” başlıklı haberle yanıt verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin dünkü grup toplantısında “Bir gazete nasıl olur da 3 milyon liraya yakın bir reklamı verir, Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı seçilmesin diye. Yeni Şafak gazetesinden söz ediyorum” demişti. Kılıçdaroğlu, “Hazine ve Maliye Bakanı’na çağrı yapıyorum, ahlâklıysan o 3 milyon TL’yi nasıl buldu, inceleyeceksin” ifadelerini kullanmıştı.

Kemal Kılıçdaroğlu: Değil 6’lı Masa gerekirse 16’lı Masa kuracağım

Yeni Şafak gazetesi Kılıçdaroğlu’nun iddiasına manşetten yanıt verdi. “Sana yanlış bilgi vermişler: Üç değil beş milyon harcadık” başlıklı haberde özetle şöyle denildi:

“Gruptaki sözleri sosyal medyada dalga konusu olan Kılıçdaroğlu, çok övündüğü hesap uzmanlığında bir kez daha yanıldı ve Yeni Şafak’ın reklam harcamalarını yanlış hesapladı.

Yıllardan beri yaptığı yatırımlar, özel içerikler ve insan kaynağı ile Facebook’ta 9 milyon, Instagram’da ise bir milyona yakın takipçisiyle Türkiye’nin en büyük ve en etkili sosyal medya platformuna dönüşen Yeni Şafak’ın harcamaları 3 milyon TL ile sınırlı değil. Kemal Kılıçdaroğlu’nun verdiği rakamlar son 1 aya ait.

Yeni Şafak’ın yılın ilk beş ayında Facebook ve Instagram’ın çatı platformu Meta’ya yaptığı reklam harcaması 5 milyon TL’yi buldu. Bu yatırımlarla Yeni Şafak’ın hem takipçi sayısı yükseldi hem de içerikleri milyonlarca kişiye ulaştı. Yeni Şafak, 2023’te sosyal medya harcaması en yüksek yayın organı olarak kayıtlara geçti.”

Ergün Atalay’dan Kılıçdaroğlu’na ‘sarı sendika’ yanıtı: Cumhurbaşkanımızı da severim…