Yeni Şafak’tan bir yalan haber daha

Yayın tarihi: 10 Ekim 2022 Pazartesi 4:09 pm - Güncelleme: 10 Ekim 2022 Pazartesi 4:59 pm

Yandaş Yeni Şafak Gazetesi’nin bir yalan haberi daha ortaya çıktı. CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun ABD ziyareti sırasında CHP’li Mert Arıkan ile görüştüğü anlara ait videoyu çarpıtan Yeni Şafak, “Kılıçdaroğlu’nu FETÖ sanığı Aykan Erdemir karşıladı” başlıklı bir haber yayınladı.

Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) ziyarette bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilk durağı Boston oldu. Kılıçdaroğlu burada ilk olarak CHP’li Mert Arıkan ile görüştü. İki ismin buluşması sırasına çekilen bir videoyu servis eden yandaş Yeni Şafak, paylaşımına “Kılıçdaroğlu’nu hakkında yakalama kararı olan firari FETÖ sanığı Aykan Erdemir karşıladı. Seyahat amacının ‘görüş alışverişi’ olduğu açıklanan Kılıçdaroğlu’nun Aykan Erdemir ile ne görüşeceği merak konusu oldu” notunu düştü.

YALANLARI FAZLA UZUN SÜRMEDİ

Yeni Şafak’ın yalanı fazla uzun sürmedi. Kılıçdaroğlu ile birlikte ABD’ye giden gazeteci İsmail Saymaz, Twitter hesabından Yeni Şafak’ın paylaşımını alıntılayarak “Saçmalamayın. Bu kişi Aykan Erdemir değil. CHP Amerika’dan Mert Arıkan” ifadelerini kullandı.

Saymaz daha sonra Mert Arıkan ile birlikte çekildiği fotoğrafı paylaşarak “Mert Arıkan şu an yanımda” dedi.

İsmail Saymaz’ın CHP’li Arıkan ile paylaştığı fotoğraf

YALAN ORTAYA ÇIKINCA PAYLAŞIMI SİLDİ

Yalanı ortaya çıkan Yeni Şafak, Twitter’daki paylaşımını sildi.

BİR GÜNDE İKİNCİ YALAN

Adana’da cenaze nakil aracında 144 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi. Yeni Şafak aracın İBB’ye ait olduğunu iddia etti. İmamoğlu ise aracın ve şoförlerin Platform Turizm şirkete ait olduğu açıkladı.

Yeni Şafak bir süre sonra paylaşımını sildi.

 

İBB: Uyuşturucu bulunan araç da şoförler de Platform Turizm adlı şirketin