Yeni Şafak’ın manşetine AKP’li milletvekili bile isyan etti! ‘Hukuk bir gün herkese lazım olur’

Yayın tarihi: 14 Eylül 2019 Cumartesi 6:30 pm - Güncelleme: 14 Eylül 2019 Cumartesi 6:30 pm

AKP yandaşlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesinin, Diyarbakır’ın Kulp ilçesindeki saldırıya ilişkin, “Saldırıyı HDP yaptı” manşetine AKP MYK üyesi Mustafa Yeneroğlu tepki gösterdi.

Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde PKK tarafından yola döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu 7 kişinin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) hedef gösterilmesine AKP İStanbul Milletvekili ve MYK üyesi Mustafa Yeneroğlu da dahil birçok yerden tepki geldi.

Konuya ilişkin açıklama yapan  HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Azad Barış, “Türkiye’de basın, askeri darbeler dönemlerinde bile kara propaganda konusunda bu kadar pespaye ve yalan üreten duruma düşmemişti” dedi ve manşetin bazı gazetelerin ne kadar düzeysizleştiğini, akıl ve izandan yoksun bir yayıncılık yaptığını bir kez daha gösterdiğini söyledi. AKP İstanbul Milletvekili ve MKYK Üyesi Mustafa Yeneroğlu da habere “Gazetecilik ahlakıymış, ne de olsa malumun ilamı gerek… Soruşturmaymış, kovuşturmaymış, boş işler bunlar. Yargı diye uzatmak neymiş, aleni infaz gerek…” ifadeleriyle tepki gösterdi.

AKP’Lİ YENEROĞLU: HUKUK DEVLETİ BİR GÜN HERKESE LAZIM OLUR

AKP İstanbul Milletvekili ve MKYK Üyesi Mustafa Yeneroğlu da habere sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Yeneroğlu, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Gazetecilik ahlakıymış, ne de olsa malumun ilamı gerek… Soruşturmaymış, kovuşturmaymış, boş işler bunlar. Yargı diye uzatmak neymiş, aleni infaz gerek… Ama hukuk devleti birgün herkese lazım olur, hele tarihin tekerrürden ibaret olduğu bizim coğrafyada…”