Yeni Şafak yazarından öneri: Tekke ve zaviyeleri açın

Yayın tarihi: 13 Ocak 2022 Perşembe 1:09 pm - Güncelleme: 13 Ocak 2022 Perşembe 1:12 pm

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak yazarı Hasan Öztürk, cemaat yurtları tartışmasına ilişkin tekke ve zaviyelerin açılmasını önerdi. Öztürk, “Bu işlerin önünü daha çabuk alırız” dedi.

Yeni Şafak yazarı Hasan Öztürk, HaberTürk’te yayınlanan ‘HaberTürk Gündem’ programının konuğu oldu. Öztürk, Nur Cemaat’ine ait bir evde maruz kaldığı baskılar ve gelecek kaygısı sebebiyle hayatına son veren Elazığ’da Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara’nın ölümünün ardından başlayan cemaat yurtları tartışmasına ilişkin konuştu. Cemaat yurtlarına karşı tekke ve zaviyelerin açılmasını öneren Öztürk, “Bu işlerin önünü daha çabuk alırız diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“AÇIN, DENETLEYİN”

Öztürk şöyle konuştu:

“Modern insanın bedenimizi dahi kendi mülkümüz gibi görmemiz gibi çocuklarını kendi mülkleri gibi görüyorlar. O mülke de istedikleri tasarrufta bulunabileceklerini söylüyor. Götürüp o çocuğu istemediği halde oraya yerleştiriyorlar. Bu da Enes gibi trajik, hüzünlü bir hikaye oluşturuyor. Final cümlemi söylüyorum. Tekke ve zaviyeler kapatılmıştı biliyorsunuz. Gelin bununla ilgili bir düzenleme yapalım. Açın tekke ve zaviyeleri, denetleyin. Bu işlerin önünü daha çabuk alırız diye düşünüyorum.”

Enes Kara’nın babasından haberimize erişim engeli talebi