Yeni Şafak yazarı Kuran kursunda istismarda Kemalistleri suçladı!

Yayın tarihi: 3 Eylül 2019 Salı 9:36 am - Güncelleme: 3 Eylül 2019 Salı 9:36 am

Yeni Şafak gazetesi yazarı İsmail Kılıçarslan, Ümraniye’de Fıkıh-Der isimli derneğin bünyesinde faaliyet gösteren Kuran kursunda çok sayıda çocuğun istismara uğramasını değerlendirdi.

 

Ümraniye’de Fıkıh-Der isimli derneğin bünyesinde faaliyet gösteren ruhsatsız yatılı Kuran kursunda çok sayıda çocuğun istismara uğradığı ortaya çıkmıştı. Hükümete yakın Yeni Şafak gazetesi yazarı İsmail Kılıçarslan, bugünkü yazısında Kuran kursunda çocuklara tecavüzde “Kemalistleri” işaret etmesi dikkat çekti.

İstismarcı Kuran kursunda skandallar bitmiyor! Bu kez de çocukları suçladılar: ‘Yalakalık olsun diye masaj yaparlardı’

İsmail Kılıçarslan’ın yazısının o bölümü

“Şunu yapmak lazım gelir: Çocuğunuzun Kur’an öğrenmesini, hafız olmasını istiyorsanız ne idüğü belirsiz yapılar yerine, MEB, Diyanet, Vakıflar Müdürlüğü vb. tarafından düzenli olarak denetlenen kurumları tercih etmelisiniz” diyen İsmail Kılıçarslan “Kemalistleri” ise şöyle hedef aldı:

Dahası var: Çocuklarımızı denetlenmeyen yapılarda ‘yatılı’ olarak barındırmanın çok ciddi sonuçları olacağını gözden kaçırmamak lazım gelir. Hem zihinsel hem fiziksel olarak gelişimlerini tehlikeye atmamak lazım gelir.

Dahası da var: Diyanet’in ve MEB’in onay mekanizmalarını hızlandırıp denetim mekanizmalarını artırması bu meselelerde etkili sonuçlar verecektir. Hem hizmetin aksamaması hem de istismarın önüne geçilmesi böylece mümkün olur. Bu hususta iki kurumumuza da düşen sorumluluk ziyadedir.

Dahasının dahası da var: Kur’an eğitiminin, en genel manada dini eğitimin önüne her fırsatta set çeken seküler Kemalist kafanın da bu pisliklerin ortaya çıkmasında bir payı vardır. Umarım bunu bir an olsun düşünürler bana hemen öfkelenmek yerine. 28 Şubat’ın karanlık dehlizlerinde insanları ‘kanunsuz’ iş tutmaya mecbur bırakmışlardır mesela. O kanunsuzluk beraberinde ‘boşluklar’ getirmiş, o boşluklar da aşağılık tacirler eliyle sömürülmüştür.”