Yeni Opel Astra Türkiye’deki hayranlarıyla buluşacak

Yayın tarihi: 3 Ağustos 2022 Çarşamba 8:00 am - Güncelleme: 2 Ağustos 2022 Salı 1:49 pm

Otomobil tutkunlarının en beğendikleri hatchback modellerinin başında gelen Opel Astra, geçtiğimiz yıl yeni kasasını resmen tanıtarak hayranları için heyecanlı bir bekleyiş dönemini başlatmıştı. Birkaç ay önce Avrupa sokaklarında görülmeye başlanan yeni Astra’nın Türkiye çıkış tarihi de belli oldu.

 

Merkezi Almanya’nın Hessen eyaletine bağlı Rüsselsheim şehrinde olan şirket, geçtiğimiz yıla kadar aralarında Peugeot ve Citroen’in de bulunduğu pek çok markanın sahibi olan PSA Group’a ait bir markayken, geçtiğimiz yıl PSA Group ile Fiat Chrysler Automobiles’in birleşmesiyle kurulan Stellantis’in bünyesine dahil olmuştu.

 

Stellantis’in bünyesine geçmesiyle birlikte bambaşka bir tasarım ve yepyeni bir dönem sloganıyla yenilenen Opel Astra’nın, Eylül ayından itibaren ülkemizde satışa sunulacağı duyuruldu.

Opel Astra

Yeni Astra’nın sade ama keskin hatlara sahip yeni tasarımı göz alırken, birçok üst seviye özelliği bünyesinde barındırması da hayranlarını heyecanlandıran bir detay. Örneğin daha çok üst segment Insignia modellerinde görmeye alıştığımız Intelli-Lux LED Pİxel far teknolojisi, yeni Astra’ya değer katan bir yenilik olarak dikkat çekiyor. 168 LED hücresinden oluşan bu far yapısı, aracın çok daha yüksek ışıma düzeylerine çıkmasına yardımcı oluyor.

 

Yine özellikle Peugeot’un 2008 ve 3008 modellerindeki hayalet gösterge sistemlerini andıran Pure Panel dijital göstergeler, Opel Astra’yı hayalleri süsleyecek bir araç haline getirecek. Benzin ve hibrit olmak üzere, iki farklı motor seçeneğiyle satışa sunulacak olan yeni Opel Astra’nın fiyatı konusunda şimdilik bir bilgi verilmezken, aracın kesin olarak Eylül ayında satışa sunulacağının bir kez daha altını çizelim.

OnePlus 10T 5G özellikleri sızmaya devam ediyor