Yeni normal festivalleri de değiştirdi: İstanbul Film Festivali hem çevrimiçi ortamlarda hem sinemalarda

Yayın tarihi: 25 Eylül 2020 Cuma 9:18 pm - Güncelleme: 25 Eylül 2020 Cuma 9:18 pm

39. İstanbul Film Festivali yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgını nedeniyle 9-20 Ekim tarihleri arasında hem çevrimiçi ortamda hem sinemalarda gösterilecek.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlenen 39. İstanbul Film Festivali bu yıl yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle ekim ayında hem çevrimiçi ortamda hem de sinema salonlarında seyirciyle buluşacak. Festivalin Uluslararası Yarışma kategorisi yalnızca online olarak izlenebilecekken Ulusal Belgesel Yarışması ve Filmekimi Galaları filmleri sinemalarda gösterime sunulacak.

İstanbul Film Festivali’nin en sevilen bölümlerinden galalar bu yıl pandemi nedeniyle Filmekimi’yle bir araya geldi; geniş kitlelere seslenen, ünlü yıldızların usta yönetmenlerle buluştuğu, merakla beklenen, ödüllü filmler, Türkiye prömiyerlerini Filmekimi Galaları’nda yapacak.

YARIŞMA HEYECANI

39. İstanbul Film Festivali’nde yarışma heyecanı 9 Ekim’de başlayacak. Uluslararası Yarışma ve Ulusal Belgesel Yarışması bölümlerinde ödül kazanan filmler, 20 Ekim akşamı açıklanacak.

Uluslararası Yarışma bölümünde, “sinemaya yeni bakışlar” temasını izleyen filmler festivalin büyük ödülü Uluslararası Altın Lale için yarışacak. Uluslararası Yarışma’da 12 film yer alrken Altın Lale için yarışan filmler yalnızca festivalin çevrimiçi platformu filmonline.iksv.org’da gösterilecek.

39. İstanbul Film Festivali Uluslararası Yarışma jüri başkanı yönetmen Tayfun Pirselimoğlu, jüri üyeleri ise oyuncu Hazar Ergüçlü, yönetmen Burak Çevik, sinema tarihçisi ve programcı Jasmin Basic ile dağıtımcı Anthony Bobea olarak belirlendi.

BİLETLER 2 EKİM’DE SATIŞA ÇIKACAK

İstanbul Film Festivali biletlerinin satışına 2 Ekim, 10.30’da başlanacak. Festivali, koronavirüs tedbirlerine uygun olarak sinema gösterimlerini yapacak. İstanbul Film Festivali 9 ile 20 Ekim tarihleri arasında izleyici karşısında olacak.