Yeni nesil Nintendo Switch 4K desteği sunacak

Yayın tarihi: 25 Mart 2021 Perşembe 9:00 am - Güncelleme: 24 Mart 2021 Çarşamba 10:17 am

Yeni Nintendo Switch ile ilgili detaylar gelmeye devam ediyor. Son söylentilere göre yeni Switch modeli TV modunda 4K çözünürlük desteği de sunacak. 

Nintendo hali hazırda satışta olan konsolu Switch’i 2017 yılında satışa sunmuştu. Switch, hibrit yapısı itibariyle dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Güçsüz yapısından ötürü ilk etapta 3. parti geliştiriciler tarafında umduğu desteği bulamayan Switch, buna rağmen geniş bir kullanıcı kitlesine ulaştı.

Geçtiğimiz yıl yeni nesil konsolların satışa çıkmasının ardından Nintendo da beklenen hamle için düğmeye bastı. Bilindiği üzere 2017’de çıkan Switch modeli el modunda 720p, TV modunda ise 1K çözünürlükte çalışıyordu. Söylentilere göre Nintendo yeni Switch modeliyle birlikte TV modunda 4K çözünürlükte görüntü vermeyi amaçlıyor.

Nintendo Switch

Ortaya atılan son iddialara göre Nintendo’nun yeni Switch modeli bu yılın sonlarında satışa çıkacak. Japon konsol devi yeni Switch modelinde CPU tarafında bazı iyileştirmeler sunacak. Ayrıca IPS LCD ekranın yerini de OLED bir panel alacak.

En önemli güncelleme ise TV modu tarafında gelecek. Yeni Switch modeli TV modunda 4K çözünürlük sunabilecek. Yani oyun severler yeni oyunları TV üzerinden 4K çözünürlükle oynayabilecekler.

Elbette şimdilik Switch ile ilgili bu söylemlerin iddia aşamasında olduğunu ve Nintendo tarafından doğrulanmadığını belirtmemiz gerekiyor. Bakalım Nintendo gerçekten de yeni bir Switch modeli çıkaracak mı? Bekleyip göreceğiz.

MEB açıkladı! Sınavlar sonunda ertelendi