Yeni nesil nanoteknoloji her yerde

Yayın tarihi: 7 Kasım 2020 Cumartesi 8:30 am - Güncelleme: 5 Kasım 2020 Perşembe 9:44 pm

Bilim insanları tarafından geliştirilmeye devam edilen yeni nesil nanoteknoloji çoraplar, ayak kokusunu neredeyse tamamen bitirecek.

Ayak kokusu günlük hayatta hepimizin en fazla karşılaştığı sorunlar içerisinde yer alıyor ve yeni nesil nanoteknoloji çoraplar bunu çözecek gibi görünüyor. Kimi zaman yaşamı çok zor bir duruma getiren bu tür problemler, bilimsel çalışmalar sonucunda tamamen çözülebilir. Çinko oksit nanoparçacıklara batırılmış çoraplar, bilim insanları tarafından son derece favori görülüyor.

Türkiye’de koku kaynaklı problemler, yine günlük hayatta en fazla görülenler içerisinde yer alıyor. Sadece Türkiye’de değil dünyanın tamamında bu tür problemlerin bulunması bilim insanlarını harekete geçirdi. Özellikle de toplu alanlarda kokuları önlemek oldukça önemli.

Yeni nesil teknoloji olarak görülen nanoteknoloji, neredeyse bütün alanlarda kullanılabiliyor. Çorap kokuları için de bu teknoloji kullanıldı. Thai Kraliyet Hava Kuvvetleri tarafından geliştirilen bu teknik, test edilme imkanı buldu.

yeni nesil nanoteknoloji çoraplar

Tayland’daki Mahidol Üniversitesi’ne ait Siriraj Hastanesi, kapsamlı çalışmalar sonucunda nanoparçacık etkili bir sistem geliştirdi bu sistem sayesinde ayak kokuları çok büyük bir ölçüde engellenebiliyor. Deniz akademisi ile çalışmalar yürütüldü.

Yapılan testler ve deneyler sonucunda, 148 öğrenci üzerinde olumlu sonuçlar elde edildi. Tayland’daki en büyük sorunlardan bir tanesi ayak kokusuydu. Yapılan çalışmalar sonucunda araştırmanın baş yazarı olan Dr. Puntawee Ongsri son derece önemli açıklamalarda bulundu.

Mantar ve bakteri enfeksiyonları çözmek için çalışmalarına devam eden araştırma ekibi, özellikle askeri öğrencilerde bu tür problemlerin yoğun yaşandığını ifade etti. Genellikle çok fazla ayak yıkama ile bu sorunların yaşanmadığı düşünülse bile aslında durum tam tersi. Nanoteknoloji kullanılırsa mantar ve bakteri enfeksiyonları büyük ölçüde engellenebilir. Sizce Türkiye’deki insanlarda da koku problemi var mı?