Yeni nesil iPhone modellerinin depolama alanları netleşti

Yayın tarihi: 14 Nisan 2022 Perşembe 1:00 pm - Güncelleme: 13 Nisan 2022 Çarşamba 4:33 pm

iPhone 14 depolama alanı netleşti. En düşük depolamanın 128 GB, en yüksek depolamanın ise 2TB olması bekleniyor.

iPhone 14 depolama alanı netleşti. Akıllı telefon pazarındaki istikrarını koruyan Apple yeni nesil iPhone modelinin hazırlıklarına şimdiden başlamış durumda. Hatırlanacağı üzere Apple geçtiğimiz sene 4 farklı iPhone modeli ile kullanıcıların karşısına çıkmıştı. iPhone 13, 13 Mini, 13 Pro ve 13 Pro Max.

Cupertino merkezli şirket muhtemelen bu yıl da 4 farklı iPhone modeli ile karşımıza çıkacaktır. Yeni nesil iPhone modelleri ile ilgili en çok merak edilen detay ise çentik tasarımının gidip gitmeyeceği.

iphone 14

 

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yıl da aynı sızıntılar iPhone 13 için ortaya çıkmıştı. Önce çentiğin tamamen kalkacağı, sonrasında ise çentiğin küçüleceği iddia edildi. Fakat ikisi de doğru çıkmadı.

 

Nitekim şimdi aynı iddialar iPhone 14 için de ortaya atılıyor. Fakat yeni nesil iPhone modelleri için ortaya atılan yeni bir iddia daha var. O da maksimim depolama alanı kapasitesi.

 

Malum şimdiye kadar Apple en fazla 1TB’lık depolama alanı sunuyordu. Yeni nesil iPhone modellerinde ise bu kapasite tam 2 katına çıkacak. Yani Apple dileyen müşterilerine 2 TB’lık iPhone modeli de satacak.

Elbette bu modellerin kaç TL’ye mal olacağını kestirmek şimdilik biraz güç. Malum Apple söz konusu depolama olduğunda çok ciddi fiyat artışlarına gidebiliyor. Elbette yine de bekleyip göreceğiz.

Elon Musk Twitter kararıyla gündemde