Yeni nesil iPhone modelleri ne zaman satılacak?

Yayın tarihi: 16 Ağustos 2020 Pazar 9:30 am - Güncelleme: 15 Ağustos 2020 Cumartesi 3:02 pm

Teknoloji gündemini az çok yakından takip edenlerin de bildiği üzere Apple önümüzdeki ay yeni nesil iPhone modelleri için özel bir etkinlik düzenleyecek. Düzenlenecek olan etkinlikte 4 yeni iPhone modelinin yanı sıra yeni Apple Watch ve yeni iPad modellerinin de tanıtılması bekleniyor.

Yeni nesil iPhone modelleri ne zaman satılacak? Koronavirüs sürecinden ötürü Apple’ın iPhone modellerini gecikmeli olarak satışa sunacağı az çok tahmin ediliyordu. Apple bu süreci genele yayabilmek için farklı bir strateji izlemeye karar verdi.

Cupertinolu şirket ilk olarak düz iPhone modellerini, sonrasında ise Pro segmentindeki modelleri satışa sunacak.

yeni nesil iPhone

Sızdırılan son raporlara göre Apple yeni iPhone modellerini 12 Eylül’de tanıtacak. Telefonların tanıtımından 1 hafta sonra ise gönderimler başlayacak.

Yani iPhone 12 ve iPhone 12 Max, 12 Eylül’de düzenlenecek etkinlikte tanıtılacak. 12 – 19 Eylül arasında ön siparişte kalacak. 19 Eylül itibariyle de gönderimler başlamış olacak.

Pro segmentindeki modellerin ise 12 Eylül’de tanıtılıp, Kasım ayının ortalarına doğru satışa sunulması bekleniyor.

Kısaca özetlememiz gerekirse iPhone 12 çıkış tarihi için 19 Eylül’ü işaret edebiliriz. Lakin pro segmentindeki modeller için Kasım ayını beklememiz gerekecek. Gerçi normal iPhone modellerinin ülkemizde satışa sunulması da Ekim ya da Kasım ayını bulabilir.

Ünlü bilim insanının koronavirüs tahmini büyük korku yarattı: Aşılar hiçbir işe yaramayabilir!