Yeni mezun olan teğmenlerden ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganı

Yayın tarihi: 31 Ağustos 2024 Cumartesi 7:14 pm - Güncelleme: 31 Ağustos 2024 Cumartesi 7:39 pm

Harp Okulu’nu bitiren teğmenler tören sonrası kılıçlarını çekip ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’ sloganı attı.

Kara Harp Okulu Mezuniyet Töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.  törende, mezunları AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan “Merhaba Harbiyeliler” diyerek selamladı. MSÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu ve Kara Harp Okulu Komutanı Tuğgeneral Levent Sabahattin Güldağı’nın da konuşma yaptığı törende, MSÜ Kara Harp Okulu devre birincisi Ebru Eroğlu, yeni teğmenlere mezuniyet andını yaptırdı.

Tuzla Piyade Okulu olayında bir kişi daha ihraç edildi! Teğmenlerin WhatsApp mesajları incelendi

DİPLOMASINI ALDI

Daha sonra yaş kütüğüne dönem yıldızı ve plaketini çakan Eroğlu, diplomasını Cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden aldı Dereceye giren diğer öğrencilere diplomaları, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ve kuvvet komutanları tarafından verildi.

Kara Harp Okulu Komutanı Güldağı tarafından sancaktar ve sancak muhafızlarına kılıç ve diploma verilmesinin ardından mezunlar Harbiye ve 100’üncü Yıl Marşı’nı okudu. Tören, mezunların tören geçişiyle sona erdi.

TÖREN SONRASI “MUSTAFA KEMAL ATATÜRK SLOGANI”

Teğmenler tören sonrası ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” diyerek slogan attı. Çember olan teğmenlerin ortasına geçen okul birincisi Ebru Eroğlu, herkese ant okuttu. Eroğlu ve teğmenler “”And içeriz ki, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığına, ülkenin bölünmez bütünlüğüne, yüce Türk ulusunun namus ve şerefine, aziz vatanın bir karış toprağına uzanan eller karşısında bizi bulacak. Ne Mutlu Türk’üm Diyene” diyerek ant içti.

Kaynak: TELE1