Yeni iPhone’lar RAM kapasitesi ile Android telefonlara kafa tutacak

Yayın tarihi: 12 Temmuz 2020 Pazar 9:00 am - Güncelleme: 11 Temmuz 2020 Cumartesi 8:13 pm

Apple, Eylül ayındaki etkinliğinde karşımıza iPhone 12 modelleri ile çıkacak. Bu yıl dört farklı iPhone 12 tanıtacak olan Apple’ın, Pro modellere daha fazla ağırlık vereceği bugün gelen bilgiler ile kantılandı. iPhone 12 Pro RAM kapasitesi ile Android telefonlara kafa tutacak gibi görünüyor.

Twitter’da sızıntılar yapan L0vetodream isimli kullanıcı, bugün iPhone 12’nin hem ana hem de Pro modellerinin RAM kapasitesi değerini sızdırdı. L0vetodream’e göre ana modellerde 4 GB RAM yer alacakken, Pro modellerde tam 6 GB RAM bulunacak.

iOS işletim sisteminin RAM’i fazla sömürmediği ortaya. Ancak Apple, Pro modellerde muhtemelen tek ekranda iki uygulama çalıştırma özelliğini kullanıma sunacak. Bundan dolayı RAM’i arttırma kararı alınmış olunabilir.

RAM kapasitesi

Apple A14 yonga setinden beslenecek olan bu modeller, RAM’lerinin artması ile 2020’nin en hızlı telefonu unvanını da eline alacak gibi görünüyor. Bu yıl yeni yonga setinde rakipsiz olduğu için verimliliğe odaklanmasını beklediğimiz Apple, iPhone 11’e göre gözle görünür hız artışı da sunacak.

Ana modellerde yine ikili kamera kurulumu kullanacak olan Cupertinolu teknoloji devi, Pro modellerde üçlü kamera kurulumu ile yoluna devam edecek. Muhtemelen iPad Pro 2020 ile tanıştığımız LiDAR tarayıcı Pro modellerde bile yer almayacak.

Çentik konusunda ise Apple’ın bu yıl çentiği daha küçük bir formda sunacağı söyleniyor. Muhtemelen çentik olayı iPhone’da bu yılı saymazsak 1-2 yıl daha devam edecek..

Google’ın topladığı veriler nasıl silinir?