Yeni iPhone modelinde delikli ekran tasarımı mı kullanılacak?

Yayın tarihi: 8 Nisan 2022 Cuma 7:00 am - Güncelleme: 7 Nisan 2022 Perşembe 2:01 pm

 iPhone 14 delikli ekranla gelebilir! Apple’a yakın olan bazı isimler Cupertino merkezli şirketin tasarımını değiştireceğini iddia ediyor.

iPhone 14 delikli ekranla gelebilir! Akıllı telefon pazarındaki öncü isimlerden biri olan Apple sonunda çentik tasarımından kurtuluyor. Apple’a yakın analistlerden biri olan Ming Chi Kuo yeni nesil iPhone modellerinde mevcut çentiğin yerine delikli ekran tasarımının tercih edileceğini yazdı. Peki delikli ekran tasarımıyla birlikte nasıl bir değişiklik olacak.

Malum Apple’ın hali hazırda çentik tasarımında bu kadar ısrarcı olmasının temel sebebi FaceID. Kuo’nun iddiasına göre Apple yeni nesil iPhone modellerinde FaceID yerine yeni nesil bir TouchID teknolojisi kullanacak.

 iPhone 14

Bu sayede telefonda çentik kullanmaya da gerek kalmayacak. Elbette bunlar şimdilik söylenti aşamasındaki kavramlar.

 

Apple gerçekten FaceID’yi bırakıp tekrardan TouchID’ye dönüş yapar mı asıl sorulması gereken kısım bu. Şimdilik bu konu hakkında net bir bilgi bulunmuyor. Lakin az önce de söylediğimiz üzere bu ihtimali biz çok kuvvetli görmüyoruz.

 

Belki bu iPhone 14 için bir fikir olarak sunulmuş olabilir. Fakat bu fikrin kısa vadede benimsenmesi çok da mümkün görünmüyor. Şu sıralar AR yani sanal gerçeklik üzerine önemli çalışmalar yürüten Apple’ın FaceID sisteminden feragat etmesi çok da mantıklı görünmüyor. Elbette yine de bekleyip göreceğiz. Keza iPhone 14’ün çıkmasına daha 5 ay var.

Sosyal medyada NFT sansürü gündem oldu: Tehlikeli madde