Yeni iPhone 13 özellikleri, çıkış tarihi ve fiyatlar…

Yayın tarihi: 10 Ağustos 2021 Salı 6:35 pm - Güncelleme: 19 Ağustos 2021 Perşembe 7:13 pm

Yeni iPhone 13 modeli hakkında hem doğrulanmış hem de doğrulanmamış tüm özellikleri listeliyoruz. iPhone 13 modelleri, fiyatları ve çıkış tarihi hakkında bilgi edinmek için tıklayın.

Yeni iPhone 13 Hakkında Neler Biliyoruz?

Apple, iPhone serisinin yeni modeli olan iPhone 13 üzerinde çalışmaya devam ediyor. Yeni modelin sahip olacağı özellikler ve getireceği yenilikler hakkında pek çok söylenti mevcut: Bunların bazıları doğrulandı, bazıları ise halen söylentiden öteye gidemedi. Sizin için yeni iPhone 13’te olacağını kesin olarak bildiğimiz ve olmasını beklediğimiz özellikleri bir araya getirdik. Ancak yeni model neler getirirse getirsin, https://turkey-bonusesfinder.com/ gibi sitelerde keyifle dolaşmaya devam edebileceğinizden eminiz.

iPhone 13 Hakkında Doğrulanmış Bilgiler

  • Yeni seri dört farklı model içerecek: iPhone 13 Mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max.
  • Apple, iPhone 13 serisi ile LTPO panel teknolojisini kullanmaya başlayacak. Bu teknoloji, minimum güç tüketimiyle çok yüksek bir tazeleme hızı sunabiliyor. Mevcut iPhone panel teknolojisiyle kıyaslandığında, %20 daha az güç tüketiyor ve 120 Hz tazeleme hızlarına çıkabiliyor.
  • LTPO teknolojisi, aynı zamanda Samsung telefonlarda görmeye alışık olduğumuz “her zaman açık” (always on) özelliğini de destekliyor. Yeni iPhone 13’ün bu özelliği sunacağı kesin değil ancak sızdırılan bazı fotoğraflar, ekran kapalıyken bile saat ve bildirimlerin görüntülenebildiğini gösteriyor.
  • Yeni iPhone 13 serisinde A15 Bionic çipler kullanılacak. Bu çipler halen 5 nm teknolojisi ile üretiliyor. Yani performans bakımından iPhone 12’lerde kullanılan A14 serisine kıyasla çok ciddi bir artış beklememek gerekiyor. Apple, iPhone 14 serisiyle 4 nm teknolojisine geçiş yapacak ve asıl o zaman gerçek bir performans farkı görebileceğiz.
  • iPhone 13, mmWave ve sub-6GHz 5G ağ teknolojisini destekleyen 5nm Snapdragon X60 modem kullanacak.
  • Yeni model Wi-Fi 6E bağlantı teknolojisini destekliyor: Daha hızlı kablosuz bağlantılar elde etmek mümkün olacak.
  • Yeni serideki modellerin ekran büyüklükleri şöyle belirlenmiş:
  • iPhone 13 mini: 5.4 inç
  • iPhone 13: 6.1 inç
  • iPhone 13 Pro: 6.1 inç
  • iPhone 13 Pro Max: 6.7 inç

iPhone 13 Hakkında Doğrulanmamış Söylentiler

iPhone 13 hakkında henüz resmi olarak doğrulanmamış ancak gerçekleşmesi kuvvetle muhtemel görünen bilgiler de mevcut. Bunların başında “çentik” geliyor: Ekrandaki çentik halen mevcut ancak boyutu küçülecek. Bu durum, daha küçük boyutta yeni bir FaceID işlemcisi kullanılmasından kaynaklanıyor. Casino Bonuses Finder şirketinde yönetici olan Tony Sloterman, bu değişikliğin kullanıcılara en sevdikleri uygulama ve oyunlar için daha fazla ekran alanı sağlayacağını belirtiyor.

Diğer bir söylenti ise şarj girişinin tamamen kaldırılacağı yönünde. Yani iPhone 13’lerin altı tamamen düz olacak ve kablo girişi için herhangi bir yuva bulunmayacak. iPhone 12’lerle birlikte kutuya şarj kablosu ve adaptör koymaktan vazgeçen Apple, bu değişim ile kablosuz şarj teknolojilerine ağırlık verecekmiş gibi görünüyor. Yeni iPhone 13’leri şarj etmek için zaten mevcut olan MagSafe teknolojisinin kullanılacağı düşünülüyor ancak bu kesin bir bilgi değil. Bazı kaynaklar bu jenerasyonda sadece iPhone 13 Pro Max modelinde şarj girişi olmayacağını iddia ederken, Apple’ın bu değişikliği iPhone 14 serisine sakladığını düşünen kaynaklar da var.

Bir diğer söylenti ekrana gömülü bir parmak izi okuyucunun iPhone 13’ün üst modellerinde bulunacağını iddia ediyor. Ancak bu teknolojiye bir sonraki nesilde geçileceğini söyleyenler de var: Yeni model piyasaya sürülmeden hangisinin doğru olduğunu bilmemiz mümkün değil.

Son söylenti ise fiyat ve çıkış tarihi bakımından: iPhone 13’ün 24 Eylül 2021’de satışa sunulacağı iddia ediliyor. Önceki modellerin piyasaya çıkma tarihlerine bakacak olursak, bu oldukça makul bir söylentiye benziyor. Fiyatlar ise şöyle belirlenmiş: iPhone 13 Mini (699 USD), iPhone 13 (799 USD), iPhone 13 Pro (999 USD), iPhone 13 Pro Max (1,099 USD). Elbette Türkiye fiyatları henüz belli değil ancak iPhone 13 Pro Max modeli için 17.000 TL’nin üzerinde bir fiyat etiketi görmek şaşırtıcı olmayacaktır. Nitekim iPhone 12 Pro Max modeli bile şu anda resmi Apple web sitesinde 14.999 TL’ye satılıyor.