Yeni iPad mini için tarih verdi

Yayın tarihi: 5 Mayıs 2021 Çarşamba 9:30 am - Güncelleme: 4 Mayıs 2021 Salı 2:57 pm

Apple’a yakınlığı ile bilinin ünlü analist Ming Chi Kuo yeni iPad mini için tarih verdi. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Son dönemde tabletlere olan ilgi tekrardan artmış durumda. Bunda elbette en büyük pay pandeminin. Türkiye de dahil dünyanın pek çok ülkesi pandemi koşulları altında uzaktan eğitime geçmişti. Uzaktan eğitimde öğrencilere en çok yardımcı olan teknoloji ürünü tabletler oldu.

Teknoloji dünyasını az çok takip edenlerin de bildiği üzere Apple’ın tablet dünyasında uzun yıllardan beri süren bir üstünlüğü söz konusu. Özellikle M1 çipine sahip yeni iPad modelleri, Apple’ın tabletlerini rakipsiz hale getirdi.

M1 çipleriyle birlikte fiyatı da artan iPad modelleri, genel kullanıcıdan biraz uzaklaştı. Apple’ın genel kullanıcı kitlesini tekrardan kazanmak için yapacağı hamle ise yeni bir iPad mini’yi satışa sunmak olacak.

yeni iPad mini

Apple’a yakınlığı ile bilinen ünlü analist Ming Chi Kuo geçtiğimiz gün konu hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Kuo Apple’ın yeni iPad mini’nin tasarımı için kafa yorduğunu ve bir aksilik olmazsa bu tabletin 2022 yılında satışa sunulacağını iddia etti.

Kuo’nun iddialarına göre Apple’ın yeni mini tableti uçtan uca bir ekranla gelebilir. Yani Apple bu tabletten home tuşunu kaldırabilir. Elbette bu tabletin fiyatını da bir nebze arttıracaktır. Lakin yine de M1 çipli iPad modellerinde olduğu gibi yüksek bir etiketle karşılaşmayacağız.

Zincir marketlerde elektronik ürün satışı yasaklandı