Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, TBMM’de yemin etti

Yayın tarihi: 10 Kasım 2020 Salı 4:37 pm - Güncelleme: 10 Kasım 2020 Salı 5:03 pm

Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine atanan AKP Mersin Milletvekili Lütfi Elvan TBMM Genel Kurulu’nda yemin etti. Yeni Elvan, “And içerim” yerine “Söz veririm” diyince ikinci kez yemin konuşması yaptı. Elvan, yeni ekonomik döneme ilişkin, “Büyüme ve istihdama yeni bir ivme kazandıracağız” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın istifası sonrası Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine atanan AKP Mersin Milletvekili Lütfi Elvan TBMM Genel Kurulu’nda yemin ederek göreve başladı. Elvan, TBMM’de “and içerim” yerine “söz veririm” diyince ikinci kez yemin konuşması yaptı.

“ÖNÜMÜZDEKİ SALGININ ETKİLERİNİN AZALDIĞI TOPARLANMA DÖNEMİ OLACAKTIR”

Elvan, yeni ekonomik döneme ilişkin ise, “Makroekonomik istikrarı güçlendirirken, mikro reformları içeren piyasa dostu bir dönüşüm programına odaklanacağız. Önümüzdeki dönem, küresel salgının etkilerinin azaldığı, yeni fırsatların oluştuğu bir toparlanma dönemi olacaktır” dedi.

Elvan: “Enflasyonla mücadele sürecini kararlı şekilde destekleyeceğiz. Mali disiplini koruyarak, kamu finansmanının kalitesini artıracağız. Önümüzdeki dönemde makroekonomik istikrarı muhafaza ederek, büyüme ve istihdama yeni bir ivme kazandıracağız” ifadesini kullandı.

“SÜRPRİZ OLDU”

Elvan, göreve atanmasıyla ilgili “Sürpriz oldu” açıklamasını yapmıştı. Bakan Elvan, sosyal medya hesabından ise, ”Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Hazine ve Maliye Bakanı olarak göreve başlamış bulunmaktayım. teveccühleriyle şahsıma bu görevi tevdi eden Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Değerli Bakanımız Sayın Berat Albayrak’a milletimize bugüne kadarki hizmetleri için teşekkür ediyorum. Rabbim hayırlı hizmetlere vesile kılsın” paylaşımını yapmıştı.

Elvan için bakanlıkta devir teslim töreni yapılmayacak.

İlk açıklama: Bakanlık Lütfi Elvan’a sürpriz olmuş

İletişim Başkanlığı: Albayrak’ın görevden af talebi kabul edildi