Yeni güncellemede birçok özellik kalktı! WhatsApp’ta “Ya stalklama biterse” endişesi

Yayın tarihi: 20 Haziran 2020 Cumartesi 2:11 pm - Güncelleme: 20 Haziran 2020 Cumartesi 3:28 pm

WhatsApp’a gelen yeni güncelleme ile “çevrimiçi , yazıyor” gibi özellikler kaldırıldı.  Ancak son görülme ve çevrim içi durumlar  birkaç saat uygulandıktan sonra tekrar eskiye döndü. Kullanıcılar, sosyal medya yardımıyla kişileri gizlice takip etmek anlamına gelen ‘stalklama’ özeliğinin tekrar kaldırılacağı endişesi yaşamaya başladı.

Dünya genelinde kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp’a yeni güncelleme geldi. Gelen güncelleme ile; son görülme, yazıyor, ses kaydediyor ve çevrimiçi özellikleri kaldırıldı.

SON GÖRÜLME TARİHİ YOK

WhatsApp ‘ın yeni güncellemesi ile artık son görülme olmayacak. WhatsApp ‘ta karşıdaki kullanıcı mesaj yazarken , ses kaydederken Ses Kaydedliliyor uyarıları geliyordu. Yeni güncelleme ile artık o özellikler de yok.

ÇEVRİMİÇİ BİLGİSİ YOK

WhatsApp kullanıcıları alışveriş yapabilecekler

Yeni güncelleme ile artık karşıdaki çevirimiçi ise de görünmeyecek.

FACEBOOK SATIN ALDI

Whatsapp, Biran Acton ve Jan Koum tarafından ABD’de Kaliforniya eyaletindeki Santa Clara kentinde kurulmuştur. Kısa süre içinde büyük bir kullanıcı sayısına ulaşan WhatsApp, dünyada kayıtlı kullanıcı sayısı bazında en yüksek olan siber hizmetler arasında adını yazdırmıştır.

WhatsApp’ın popülaritesinin artmasıyla birlikte sosyal medya şirketi Facebook tarafından 4 Milyar dolar nakit para, 12 milyar dolar hisse senedi ve 3 milyar dolar sınırlandırılmış hisse senedi olmak üzere, 19 milyar dolar karşılığında satın alındı..