Yeni Google Glass iletişim sorununu çözecek

Yayın tarihi: 15 Mayıs 2022 Pazar 1:00 pm - Güncelleme: 14 Mayıs 2022 Cumartesi 2:08 pm

Google tarafından tanıtılan ve Google Glass’ın varisi olarak gösterilen yeni AR gözlüğü, insanlığın en büyük problemlerinden biri olan iletişim sorununa çare olmayı hedefliyor.

Yeni Google Glass yabancı dil sorununu çözecek. Google Glass, Google’ın en büyük projelerinden biri olmakla birlikte, aynı zamanda en önemli fiyaskolarından da biri olarak tarihe geçmiştir. Çok büyük umutlarla tanıtılan ve birçok soruna çare olacağı düşünülen bu gözlük, piyasaya sürüldükten sonra amacının dışında kullanılmaya başlanmış ve bu konudaki şikayetler çığ gibi artması neticesinde de Google Glass projesi rafa kalkmak zorunda kalmıştı.

 

Aradan geçen yaklaşık 10 yılın ardından Amerikalı teknoloji devi, Google Glass’ın halefini I/O 2022’de resmen tanıttı. Geliştirici Konferansı’nda tanıtılan yeni AR gözlük, hem tasarımsal yönü hem de özellikleriyle dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Ancak Google, ilk etapta gözlüğü sadece kısa bir video ile tanıtarak bu defa daha temkinli bir başlangıç yapmayı tercih etti.

 

Google Glass

Yeni gözlüğün paylaşılan kısa tanıtım videosunda en çok göze çarpan özelliği ise, anlık olarak çeviri yapabilmesi oldu. Buna göre, karşısındaki kişinin farklı bir dilde konuştuğunu algılayan gözlük, kullanıcının talebi sonrası devreye girerek ilgili dili çeviriyor ve bunu kullanıcının görsel alanına yansıtıyor.

 

Tabi bu özelliğin uygulamada ne kadar işlevsel olacağı, hangi dilleri destekleyeceği, çeviri başarısının ne aşamada olduğu gibi sorular şimdilik yanıtsız. Ancak Google’ın yeni AR gözlüğü diğer tüm özelliklerinden bağımsız olarak sadece dil çevirisi konusunda bile başarılı olsa, bu gelişme teknoloji dünyasında yeni bir dönemin başlangıcı olacaktır.

Bill Gates küresel ekonomi konusunda endişeli