Yeni furya başladı: Elf kulakları

Yayın tarihi: 18 Haziran 2021 Cuma 1:30 pm - Güncelleme: 18 Haziran 2021 Cuma 1:30 pm

İnsanların kulaklarını “elf” gibi gösterecek şekilde değiştiren yeni ameliyatın Çin’de ilgi gördüğü bildirildi. Günlük ameliyat sayısının 6’yı bulabildiği söylendi.

Estetik işlemin amacı, yüzün geneline daha ince bir görünüm kazandıracağı inancıyla kulakları daha sivri hale getirerek daha yukarı ve baştan dışarıya doğru uzatmak.

Haber Globnal’de yer alan habere göre; Guangzhou kentindeki Gaoshang Tıbbi Kozmetik Merkezi doktorlarından Yu Wenlin, South China Morning Post’a günlük ameliyat sayısının 6’yı bulabildiğini söyledi.

The Independent’ta yer alan habere göre, Wenlin, estetik işlem sonucunda “Stahl kulağı” ve çıkıntılı kulak arasında bir kulak elde edildiğini belirtti.

Kulağın kıkırdağına sivri bir görünüm veren fazladan kıvrım ya da kat olduğunda buna Stahl kulağı deniyor. Post’a göre, çıkıntılı bir kulak Çin’de iyi şans sembolü olarak da kabul ediliyor.

İşlemi yaptıran 20 yaşındaki kadın Song Yao, Vice’a şunları söyledi: “Sonuçlar çok belirgin. Kulaklarımı karşıdan görebilirsiniz ve genel olarak daha enerjik görünüyorum.”

Elf kulakları ilk tuhaf güzellik modası değil. 2017’de Kendall ve Kylie Jenner’ın yanı sıra Nicki Minaj gibi ünlülerin daha geniş kalçalarının fotoğraflarını paylaşmasıyla “kalça girintisinin” görünmesini engelleyen estetik işlem popülerlik kazanmıştı.