Yeni Fold modeli S-Pen yuvasıyla gelebilir!

Yayın tarihi: 27 Mart 2022 Pazar 11:00 am - Güncelleme: 26 Mart 2022 Cumartesi 3:17 pm

Güney Koreli teknoloji devinin yeni katlanabilir ekranlı modeli için iki ihtimal ön plana çıkıyor. S-Pen yuvası ya da S-Pen desteği. Peki hangi iddialar daha gerçekçi?

Yeni Fold modeli S-Pen yuvasıyla gelebilir! Bilindiği üzere Samsung’un Note serisi içerisinde dahili bir S Pen yuvası ile geliyordu. Yani kalemi bu yuvadan çıkartıp direkt olarak kullanabiliyordunuz. Fakat bu yıl Samsung kritik bir karar alarak Note serisini rafa kaldırdı. Bu durumun temel sebebi olarak S Pen desteğinin Z Fold serisine getirileceği neden gösterildi.

Fakat Z Fold 3 serisi de içerisinde bir kalem yuvası bulunmadan satışa çıktı. Telefon S Pen’i destekliyor olmasına karşın üzerinde dahili bir yuva bulunmuyordu.

S-Pen

Bu yuvanın bir sonraki Fold modeliyle geleceğine olan inanç tamdı. Fakat bu da olmayacak gibi görünüyor. Çünkü ortaya çıkan son raporlar yeni Z Fold modelinde de S Pen yuvasının bulunmayacağına işaret ediyor. Bu raporlara rağmen durumun aksini düşünenlerin sayısı da bir hayli fazla.

 

Sonuçta Z Fold modelinde S pen bulunmaması dünyanın sonu değil. Fakat S Pen yuvasını S22 Ultra modeli yerine Z Fold 4’e yerleştirmek çok daha mantıklı olacaktır.

Samsung’un Z Fold serisine S Pen yuvası eklememekte diretmesi biraz ilginç. Belki de henüz ellerinde bu teknoloji için yeterli done yoktur. Fakat dışarıdan bakılınca, Z Fold’a S Pen yuvası eklemek de öyle çok zor bir şey gibi görünmüyor.

POCO M4 Pro video inceleme