Yeni evli çiftlere unutulmaz balayı önerileri

Yayın tarihi: 23 Kasım 2021 Salı 3:10 pm - Güncelleme: 24 Kasım 2021 Çarşamba 3:15 pm

Düğün sezonu açıldığında yeni evli çiftler düğünün ardından gidebilecekleri balayı noktaları ile ilgili araştırma yapar. İnsan hayatının en güzel anlarından biri olan balayını kaliteli bir biçimde geçirmek ve unutulmaz bir balayı yaşamak için lokasyon ve otel seçimine dikkat etmek gerekir. Balayının doğru planlaması bireylerin sağlıklı bir balayı geçirmeleri için yapılması gereken ilk şeydir. Bu noktada ilk göz önünde bulundurulması gereken şey bütçedir. Çiftler düğün masraflarını ve düğün sonrası ödemelerini de göz önünde bulundurarak balayı planlanmalıdır. Aksi takdirde reel olmayan rakamlarla gerçekleştirilen bir balayı çiftlerinin daha sonra evlerine döndüklerinde ekonomik bir kriz ortamı ile karşılaşarak huzursuz bir süreç yaşamalarına neden olabilir.

Çiftler balayında indirimli tutarları ve erken rezervasyon fırsatlarını yakalamayı bilmelidir. Özellikle erken rezervasyon sürecinde bireyler oldukça uygun fiyatlara son derece kaliteli bir balayı geçirme fırsatını yakalamış olur. Bu sayede bir kere yapılacak olan balayının uzun süre külfeti taşınmak zorunda kalınmaz.

Çiftler balayı programını birlikte hazırlamalıdır

Balayı programını birlikte hazırlama çiftlerin aslında evlilik sürecinde birlikte hareket etmeye öğrendikleri ilk aşamalardan biridir. Balayı çiftlerden Her ikisinin de oldukça özel anlarını geçireceği bir aşama olduğu için her iki bireyin de son derece zevk alması gereken aktiviteler oluşturulmalıdır. Örneğin yüzmekten ya da spor aktivitelerinden hoşlanmayan tarafı genel anlamda su sporlarının olduğu bir balayına yönlendirmek akıllıca bir seçim olmayacaktır. Balayı otelleri genel anlamda geniş bir konsepte sahip oldukları için birçok aktiviteyi aynı anda yapmak isteyen bireyler mutlu olacaktır. Öte yandan çiftlerin planlamalarını birlikte yapmaları balayında karşılaşabilecekleri muhtemel sıkıntılarla da birlikte baş etmelerine olanak sağlar.
Bireyler eğlenceli huzurlu kültür odaklı gezi odaklı spor odaklı gastronomi odaklı birçok tatil çeşidini tercih edebilir. Bununla ilgili birlikte program hazırlamak her iki çiftin de mutlu bir balayı geçirmesine imkan sağlar. Öte yandan balayı seçiminin ardından belirlenen lokasyonda yapılabilecek başlıca aktiviteler listelenmelidir. her ne kadar rahat bir dinlence ortamının olduğu tatil sürecinde bireyler içinden geldiği gibi hareket etmeli ise de zamana kaliteli kullanmak maksadıyla planlama oldukça önem arz eder.

Abartılı valizlerden uzak durun

Öte yandan yine balayı sürecinde bireylerin valiz hazırlama konusunda da abartıdan uzak durmaları gerekir. Ne yazık ki bu aşamada kadınların balayı sürecinde erkeklere nazaran daha fazla eşyayı taşımaya gönüllü oldukları gözlemlenmektedir. Ülkemizde balayı yapmak maksadıyla son derece geniş bir coğrafyada ve farklı iklim özelliklerine göre alanlar bulunur. Bireyler valizlerini eşyalarını koyarken gidecekleri bölgenin iklim koşullarını ve hava durumlarını göz önünde bulundurmalıdır. Örneğin Kıbrıs otelleri içerisinde gerçekleştirilecek olan bir tatil ile Karadeniz Bölgesi’nde yapılacak olan bir balayı elbette aynı materyalleri ihtiva etmez.

Kıbrıs otelleri için daha ince ve yazlık kıyafetler tercih edilecek yer Karadeniz’e yazın ortasında bile hırkalar ve kalın giysiler muhakkak götürülmelidir. Balayı sürecinde valiz taşıma sorunları ile karşılaşmamak ve fazla eşyanın yükü ile uğraşmamak için minimalist bir yaklaşım sergilenmelidir. Eksiksiz bir balayı valizinde kıyafetler mevsime göre eşyalar kişisel bakım ürünleri muhakkak yer almalıdır. Öte yandan ışık bir akşam yemeğinde giyilebilecek bir ayakkabı ile gün içerisinde yürüyüş yapılabilecek bir ayakkabı çeşidi de mutlaka valizde bulunmalıdır.

Kıbrıs balayı otelleri

Son zamanlarda yeni evlenen birçok çift balayı yapmak maksadıyla Kıbrıs’ı tercih etmiştir. Kuzey Kıbrıs genel anlamda kolay ulaşımı ve uygun fiyatlı tercihler sunması ile yoğun turist çekmeye devam etmektedir. Kıbrıs otelleri ve Kıbrıs turları yeni evli çiftlerin unutulmaz bir balayı deneyimi yapması için son derece kapsamlı bir biçimde hizmet sunmaktadır.
Bireyler araştırarak ve birtakım hususlara dikkat ederek unutulmaz bir Kıbrıs tatilini hayata geçirmeyi başarabilir. Konforlu ve sakin bir tatil imkanı sunan Kıbrıs otelleri hem eğlenmek hem de dinlenmek maksadıyla çokça tercih edilir. Özellikle erken rezervasyon fırsatları değerlendirildiğini de uygun fiyatlarla muhteşem bir tatil tadından yenmez bir hal alır. Öte yandan Kıbrıs’ta tatil yerel Kıbrıs yemeklerini ve bölgenin mimari yapısını görmeye de olanak sağlar.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarihi ve kültürel dokusu ile son derece göz alıcı lokasyonlara sahiptir. Bu yüzden bireyler Kıbrıs için bir balayı tatili planladıklarını da mutlaka bölgenin yemeklerini yemek tarihi dokusunu keşfetmek maksadıyla bir gezi planı da yapmalıdır.

Kıbrıs’ı keşfedin

Kıbrıs tarihin birçok döneminde birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir alandır. Özellikle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gezilecek ve görülecek yerler bakımından oldukça. Bu yüzden balayı tatili için Kıbrıs’a tercih eden bireyler buranın 2-3 gün gibi kısa sürelerde gezilerek bitirilebilecek bir yer olmadığını fark etmelidir. Bu yüzden de Kıbrıs tatili için daha uzun bir süre göz önünde bulundurulmalıdır. Kıbrıs tatilinde bölgeyi daha iyi anlayıp öğrenmek maksadıyla müzeler ve ören yerleri de ziyaret edilmelidir. Tatil Dükkanı  en kaliteli Kıbrıs otellerini uygun fiyatlarla tatil severlerle buluşturmaktadır.