Cem Say’ın ‘Yeni Dünya Yeni Ağ’ kitabı okurlarıyla buluşuyor

Yayın tarihi: 17 Haziran 2020 Çarşamba 4:27 pm - Güncelleme: 17 Haziran 2020 Çarşamba 4:34 pm

Prof. Dr. Cem Say, Yeni Dünya Yeni Ağ adlı kitabıyla bir kez daha okurlarıyla buluşuyor.

Her şeyin öyküsü milyarlarca yıl önce temel parçacıkların küçük dünyasında başladı. Evren genişledikçe fizik yasaları çerçevesinde ortalama sıcaklık düştü, bu parçacıkların kimileri birbirlerini itti, kimileri birbirlerini imha etti, bazıları da bir araya gelerek hidrojen atomları gibi daha büyük nesneler oluşturdu… Peki, bunun devletlerin ortaya çıkmasıyla ilgisi ne?

Bu kitap; gezegeni saran yeni bilgi ağını, “Bilgi Devrimi” veya “Bilgi Çağı” diye adlandırılan bu sürecin bilimsel temellerini, doğayı anlayışımızı ve yaşamımızın çeşitli yönlerini nasıl değiştirdiğini ve gelecekte neler getirebileceğini herkesin anlayabileceği bir şekilde ele alıyor.

“Bu satırları yazdığım Covid-19 salgını günlerinde dara düşen insanlık yine ‘en hakiki mürşit’e, bilime sarıldı. Bu kitap bilimi daha geniş bir kitleye tanıtıp sevdirebilirse amacıma ulaşmış olacağım” diyen Prof. Dr. Cem Say’ın yazdığı Yeni Dünya Yeni Ağ Destek Yayınları’ndan çıktı.

Prof. Dr. Cem Say kimdir?

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Cem Say, yapay zekâ, kuantum bilişim ve hesaplama karmaşıklığı kuramı konusundaki araştırmalarının yanında bilimi topluma yayma amaçlı popüler yazı ve konferanslarıyla tanınmaktadır. Bir dönem ülkeyi meşgul eden davalardaki dijital delilleri inceleyip sahteliklerini ortaya çıkaran bilgisayar uzmanları arasında yer alan Say, 2018’de yayımlanan ve okurlardan büyük ilgi gören 50 Soruda Yapay Zekâ kitabının da yazarıdır.

Prof. Dr. Cem Say, Yeni Dünya Yeni Ağ adlı kitabıyla bir kez daha okurlarıyla buluşuyor.