Yeni dolandırıcılık yöntemi! “Olgun bayanla eşleştiniz…”

Yayın tarihi: 16 Kasım 2022 Çarşamba 11:03 am - Güncelleme: 16 Kasım 2022 Çarşamba 11:03 am

Dolandırıcılar “Bu kadarına da pes” dedirten yeni bir dolandırıcılık yöntemi geliştirdi. Yeni yöntemde vatandaşlara “Jigolo sitemize üyesin, iş çıktı” mesajı atılarak para kazandığı “müjdelendi”.

“Adınız teröre karıştı”, “Ödül kazandınız, linke tıklayın” gibi birçok yalanla yurttaşları kandıran dolandırıcılar, şimdi de ‘jigololuk’ yöntemiyle insanları tuzağa düşürüyor. Bu dolandırıcıların son hedefi ise iş insanı Mert Çolak oldu.

İş insanı Mert Çolak, kendisine bir gün bir telefon geldiğini telefonda bir kadının olduğunu ifade ederek “Bayanla eşleştiniz, bin dolar ücret alacaksınız. Size adres vericem, Bodrum’da o adrese gideceksiniz ama bu bin doları önden kadını koruma amaçlı bize yatıracaksınız” dediğini aktardı.

Kendisinin öyle bir ilan başvurusu yapmadığını aktaran iş insanı, görüşmeyi sonlandırınca gelen mesajla şoke oldu. Mesajda başvuru iptali yapmadığı için 12 bin TL para ödemesi yapması isteniyordu.

Mert Çolak

Sosyal medyada birçok yurttaş kendilerinin “Jigolo sitemize üyesin, iş çıktı” şeklinde arandıklarını ancak kendilerinin böyle bir başvuru yapmadıklarını belirtti.

Yurttaşlar, sonlandırdıkları konuşma sonrasında telefonlarında gelen “Başvuru iptali yapmadığınız için ödeme yapmalısınız” mesajıyla karşı karşıya kaldıklarını ifade etti.

Hac dolandırıcılığı operasyonu! 10 gözaltı